У Росії церковний суд позбавили сану духовника Сергія Романова, який захопив з бойовиками храм

Суд визнав схиігумена винним у порушенні священицької присяги, канонів і чернечих обітниць.

Єпархіальний суд Російської православної церкви позбавив сану уральського схиігумена Сергія Романова. Він відомий тим, що заперечував існування коронавірусу, закликав не голосувати за поправки до Конституції РФ, а також захопив жіночий монастир з козаками та “ветеранами Донбасу”.

Про це пише ВВС.

Суд визнав схиігумена винним у порушенні священицької присяги, канонів і чернечих обітниць. Сам Сергій на засідання суду не прийшов. Тепер рішення має затвердити патріарх Кирило. До цього Сергій ще може подати апеляцію. Але після остаточного позбавлення сану повернути його неможливо.

Нагадаємо, Романов фактично захопив жіночий монастир у Свердловській області. Напередодні він з'явився у монастирі та відсторонив від влади його настоятельку Варвару. Вона та кілька монахинь покинули громаду. Свідки розповідають, що Сергій увірвався до обителі з “козаками” та найманцями бойовиків з “ЛНР” і “ДНР”. Вони наразі охороняють захоплений монастир. 

Слід зауважити, що минулого місяця монаха було відсторонено церковним керівництвом після його закликів не дотримуватися закриття церков під час карантину через COVID-19. 

Сергій Романов також відомий як лідер і ідеолог секти так званих царебожників – людей, які вірять в особливу роль убитого в 1918 році в Єкатеринбурзі царя Миколи II. Однією з прихильниць цієї течії називали колишню “прокурорку” анексованого Криму Наталю Поклонську, а Сергія – її духовним батьком.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *