У анексованому Криму фіксують тортури та інші порушення прав людини – ООН

Росії вкотре звинувачують у порушенні міжнародного гуманітарного права.

В Організації об'єднаних націй заявили про те, що в анексованому Росією Криму досі порушуються права людини. Зокрема продовжують фіксувати тортури і обмеження свободи ЗМІ. 

Про це 2 липня під час звіту повідомила верховна комісарка ООН із прав людини  Мішель Бачелет, передає “Радіо Свобода”. 

“Звіт вказує, що в Криму тривають порушення прав людини, включаючи тортури і інше погане поводження з боку правоохоронних органів”, – сказала Бачелет. При цьому жоден з порушників не поніс відповідальності за скоєне.

Читайте також:

147 дітей було вбито під час російської агресії проти України – Кислиця на Радбезі ООН

В ООН також стурбовані криміналізацією свободи слова в соціальних мережах, зокрема втручанням у роботу ЗМІ на півострові. Повідомляється, що деяким громадським організаціям перешкоджали проводити конференції та громадські обговорення. 

За заявою Бачелет, Росія порушує міжнародне гуманітарне право, займаючись перевезенням ув’язнених з окупованого Криму на територію Росії, а також здійснюючи армійський призов до російської армії у Криму.

В ООН також закликали Україну “зменшити страждання нинішніх та колишніх мешканців Криму, коли вони намагаються скористатись банківськими послугами чи реєструвати народження чи акт смерті в Україні поза межами Криму”.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш оприлюднив доповідь, у якій чітко задокументував нові порушення РФ міжнародного гуманітарного права в анексованому Криму. Зокрема Росія продовжила застосування на окупованих територіях свого кримінального законодавства. 

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *