Українським заробітчанам, які повертаються на роботу, у Польщі безкоштовно робитимуть тест на коронавірус – новини світу

Усіх робітників безкоштовно протестують на коронавірус.

Польща оплатить тестування на виявлення коронавірусу COVID-19 українським заробітчанам, які прямують до сусідньої країни на роботу. ПЛР-тести робитимуть коштом держбюджету країни і відбуватиметься воно за місцем праці робітників.

Про це повідомив в ефірі одного із телеканалів посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

Читайте також:

Польща скасувала обов'язковий двотижневий карантин для українських туристів: є обмеження

Посол розповів, що усі українці на пунктах пропуску на кордоні обов’язково мають заповнити анкету, вказавши, де вони будуть жити і працювати у Польщі.  Це потрібно для того, щоб перевірити виконання умов карантину.

“Але що важливо, що цікаво, всі громадяни України, які їдуть до Польщі працювати, проходять тестування за рахунок держкоштів Польщі там, де вони будуть працювати”, – сказав Ціхоцький. 

Він також пояснив, що віднедавна у Польщі скоротили терміни ізоляції після прибуття з-за кордону. Так, протягом перших восьми днів заробітчанину обмежено пересування країною. Також упродовж цього часу обмежується кількість людей, з якими робітник з України контактує.

Читайте також:

У пункті пропуску "Шегині" двоє українців перелізли через паркан до Польщі під час брифінгу прикордонників

“Людина, яка приїхала, вона може в групі працювати, але тепер обмежені протягом восьми днів, а не 14, її можливості подорожі територією Польщі”, – зазначив Ціхоцький.

Нагадаємо, українсько-польський кордон можна перетнути наразі у пунктах пропуску: “Краківець – Корчова”, “Рава-Руська – Гребенне”, “Ягодин – Дорогуськ” та “Шегині-Медика”. В усіх них здійснюється автомобільне сполучення, а “Шегині-Медика” – єдиний пункт пропуску, де також діє піше сполучення. 

Відео

Летіти чи не летіти: Криклій роз'яснив, що означає для українців дозвіл авіасполучення з Польщею

Напередодні в Польщі заявили, що відновлюють авіасполучення з Україною. Але міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі ТСН роз'яснив – дозвіл не означає скасування обмежень. А отже впускати до Польщі, як і до інших країн ЄС, будуть лише окремі категорії громадян – з робочими візами, картами поляка і посвідками на проживання. Нині українцям можна відвідувати лише 5 країн. Це Албанія, Чорногорія, Хорватія, Туреччина та Єгипет. Вже 15 липня вирішуватиме чи відкривати кордон і Євросоюз.  В авіакомпаніях, тим часом, радять з подорожами зачекати. Бо, через пандемію, запланований рейс можуть зненацька скасувати.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *