“Припиняє президентство – припиняє жити”: російський політик пояснив, навіщо Путіну обнулення

Деякі політичні діячі називають голосування за поправки до Конституції державним переворотом.

У Росії останній день конституційного референдуму і з цієї нагоди – офіційний вихідний. Голосування тривало тиждень. За офіційними даними, проголосували понад 50 мільйонів людей і суттєвих порушень тамтешній виборчком не помітив. Зміни до Конституції дозволяють російському керманичу залишатись при владі до 2036 року, усіх попередніх президентських термінів Володимира Путіна наче й не було. Які можливі наслідки голосування за поправки – у сюжеті ТСН.16:45.

Наближенні до Кремля соціологічні служби ще до закриття дільниць повідомили результати екзіт-полів – три чверті росіян підтримують нову версію основного закону.

Прийти та віддати свій̆ голос закликав  особисто Путін і навіть зробив це на власному прикладі – прийшов голосувати особисто, хоча й без захисних засобів. Коронавірус вже нікого не бентежить, хоча за останню добу в РФ зафіксовано шість з половиною тисяч нових випадків інфікування та 216 смертей̆.

Читайте також:

ЄС не визнає результати голосування за поправки до Конституції РФ на окупованих територіях

Сам Путін росіянам після внесення змін до Конституції̈ обіцяє  сучасну освіту, систему охорони здоров’я  та владу, що підзвітна суспільству, але чогось забув сказати найголовніше – його президентські строки обнулені. І він зможе балотуватись після 2024 року ще два рази і вийти на пенсію в 2036 році. 

“Ми ж не вибираємо – Путін або Навальний, Путін або бандерівці, ми вибираємо Путін або не Путін. І в цьому випадку йому тяжче набрати голоси. І вони зрозуміли, що апеляція до нього – це погано, це знижує бажання людей голосувати “за”. Це видно не тільки в пропаганді, вони навіть відклали зустріч Путіна з народом”, – каже російський політик Леонід Гозман.

Відео

Референдум в Росії: як Путін змінить Конституцію країни

1 липня у Російській Федерації офіційний вихідний на честь останнього дня голосування за поправки до Конституції. Анулювання президентських термінів Путіна, щоб той після 2024 року законно міг бути президентом ще 10 років, багато хто називає головною причиною всього дійства. Тому сьогодні, очевидно, вихідний на честь коронації Володимира Путіна. Замість безкоштовної їжі і забав, термінове послаблення карантину у країні, яка досі у світовій трійці лідерів розповсюдження Ковіду.

Тим часом в Центральній виборчий комісії розповідають про підступні плани Заходу скомпрометувати голосування та таким чином поставити під сумнів світле майбутнє на чолі з Путіним, але, здається, росіяни до цього ставляться байдуже – дільниці порожні. Лідером за явкою, як завжди, виступає Чечня – там, за офіційними даними, прийшло голосувати ближче до 100 відсотків виборців, а керівник цього регіону Рамзан Кадиров запропонував дозволити Путіну царювати до смерті.

“Чому він обнуляється – він прекрасно розуміє, що як тільки він припиняє бути президентом, він припиняє жити. Він це все чудово розуміє”, – каже російський політик Євген Парасєнков.

Серед змін до основного закону – згадування про Бога, статус російської мови, заборона відчужувати “російські землі” – так вони тут називають окупований Крим – та можливість ігнорувати міжнародні договори. Юридично ці зміни набули чинності ще до завершення голосування – Конституційний суд Росії уже визнав їх легітимними, і сам закон про зміни до Конституції підписаний Путіним. Відтак, деякі російські правники називають це так зване голосування – державним переворотом. 

Нагадаємо, в Росії від 25 червня розпочалося голосування за поправки до Конституції. Вони, зокрема, можуть “зробити” Путіна президентом ще на 12 років та понижують пріоритет міжнародного права в Росії. ТСН.ua розповідає про зміни, чому вони викликали обурення у частини росіян та як все це стосується України.

 

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *