“Північний потік-2” потрібно завершити – Меркель

Будівництво газопроводу вона назвала "економічним проєктом".

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що будівництво “Північного потоку-2” треба закінчити.

Про це канцлерка заявила, відповідаючи на запитання депутатів бундестагу, пише DW.

“Ми думаємо, що завершити проєкт – правильно, і в цьому дусі ми працюємо”, – наголосила вона.

За її словами, плани Вашингтона ввести нові екстериторіальні санкції щодо “Північного потоку-2” не відповідають правовим рамкам Німеччини. Будівництво газопроводу вона назвала “економічним проєктом, що має політичний складник”.

“Тому Німеччина доклала дуже багато зусиль, щоб укласти з Україною транзитний договір на найближчі роки і не позбавляти її транзиту російського рази і транзитних мит”, – зазначила Ангела Меркель.

Слід зауважити, що Конгрес США включив нові штрафні заходи проти будівництва трубопроводу “Північний потік-2” в проєкт оборонного бюджету. Під них повинні потрапити не тільки будівельники, але і порти, юристи та страхові компанії.

Як повідомлялося, швейцарська компанія Allseas заявила, що не відновить роботи з будівництва “Північного потоку-2”. Трубоукладальна компанія покинула регіон роботи у Балтиці та перейшла працювати на інший проєкт.

Американський президент Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 рік. Він передбачає санкції проти російського газопроводу і компаній, що займаються його будівництвом.

Відео

"Північний потік-2" буде добудований, бо це економічний проєкт – Ангела Меркель

З такою заявою виступила канцлерка Німеччини Ангела Меркель після перемов із Путіним. Вона нині у Москві. Переговори тривали за зачиненими дверима. Говорили про ситуацію на Близькому Сході та імплементацію мінських угод, а також про скандальний газопровід.  

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *