В Україні припинила діяти держмонополія на спирт

Купувати та орендувати спиртзаводи не зможуть резиденти держави-агресора й афільовані з ними особи.

 

В Україні з 1 липня починає діяти закон, яким скасовується державна монополія на виготовлення спирту. Про це повідомляється на сайті ДП Укрспирт в середу, 1 липня.

 

Зазначено, що виробляти спирт ще протягом року можна тільки на державних спиртзаводах, які скоро виставлять на продаж. При цьому 12 заводів уже передали в Мінекономрозвитку, і їх планується виставити на торги вже найближчим часом.

 

 

 

“Країні потрібні гроші внутрішніх інвесторів, а представники різних секторів економіки України готові прямо зараз вкладати в галузь кошти”, – зазначив т.в.о. директора Укрспирту Сергій Блескун.

 

Законом передбачається, що виготовляти різні спирти – етиловий (в тому числі як лікарський засіб), спирт етиловий ректифікований виноградний, спирт етиловий ректифікований плодовий, зерновий дистилят і біоетанол – зможе підприємство будь-якої форми власності, але за умови отримання відповідної ліцензії. При цьому виробництво повинно знаходитися під цілодобовим відеоспостереженням.

 

Закон також передбачає, що експортувати спирт з України буде легше, за умови отримання ліцензії. Нові підприємства з виготовлення спирту дозволять будувати і ліцензувати через рік – з 1 липня 2021 року. А ось імпорт спирту, передбачається законом, з 1 січня 2024 року опиниться в руках державних підприємств, яких уповноважить Кабмін.

 

Відзначається, що ні купувати, ні орендувати спиртові заводи не зможуть резиденти держави-агресора й афільовані з ними особи.

 

Нагадаємо, 14 грудня 2019 року набрав чинності закон президента Володимира Зеленського, який передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *