Кремль платив талібам за вбивства американських солдатів – New York Times

Трамп публікацію назвав фейковою, а звинувачення на свою адресу відкидає.

Ще один скандал з російським присмаком виник довкола президента США Дональда Трампа. Мовляв, він навіть не проглянув звіт розвідки про те, що Кремль платив афганським талібам за вбивства американських солдатів. 

Про це повідомили журналісти з посиланням на свої джерела, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Американській розвідці стало відомо про банківський переказ з рахунків російського ГРУ на рахунок, пов’язаний із Талібаном. Про це повідомляє The New York Times. Для багатьох це – доказ на підтримку інформації, що раніше російські ГРУвці пропонували афганцям вбивати американських військових і готові були за це платити.

“Наш президент, запевняю вас, найінформованіша людина на планеті Земля, коли йдеться про загрози, які стоять перед нами. Його постійно інформують про розвідку. Але я не збираюся дозволяти The New York Times диктувати  нам, коли оприлюднювати таємну інформацію”, – каже речниця Білого Дому Кейліг Макіні.

Такими словами речниця Білого дому захищає Трампа, якого звинувачують у багатомісячній бездіяльності. Він, за твердженням видання, знав про те, що російські спецслужби оголосили нагороду за голови американців – від кінця зими. Чиновники підготували йому можливі відповіді, серед них – дипломатичний демарш, вимога, аби кремль зупинив такі дії, нові санкції і так далі.  

Відео

ЗМІ: Росія платила талібам за вбивства американців, а Трамп не хотів про це чути

Ще один скандал з російським присмаком довкола президента США Дональда Трампа. Мовляв, він навіть не проглянув звіт розвідки про те, що Кремль платив афганським талібам за вбивства американських солдатів. Про це повідомили журналісти з посиланням на свої джерела. Трамп публікацію назвав фейковою, а звинувачення на свою адресу відкинув. Тим часом матері загиблих в Афганістані військових вимагають об'єктивного розслідування.

Нічого цього Трамп поки що вирішив не робити. Його перша реакція на матеріал – це повідомлення в соцмережі: “Я нічого не знав. Це – неправда, неперевірена інформація, плітки”.

Тут уже навіть найближчі прихильники Трампа, як голова республіканської більшості в сенаті Мітч Макконнелл змушені чітко говорити: від Росії чекають усього. “Кілька президентів намагалися поліпшити стосунки з Путіним. Але з ним це неможливо. Я не можу підтвердити чутки, про які ви питаєте. Але чи здивуюся я, що росіяни могли б таке робити? Аж ніяк ні. Вони всюди нам намагаються завдати проблеми”, – розповів Мітч Макконнелл.

І Росія, і представники Талібану інформацію видання The New York Times спростовують. За інформацією The Wall Street Journal, серед різних американських спецслужб є розбіжності: ЦРУ переконане, що Росія платила за вбивства військових міжнародної коаліції в Афганістані, а Агентство національної безпеки вважає інформацію досі недостатньо перевіреною.  

Наближені до Трампа чиновники з Білого дому вважають: президент міг просто оминути цю інформацію, хоча її поклали йому на стіл. Адже усно при Трампі про Росію намагаються говорити якомога менше: він цього дуже не любить.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *