Білий дім знав про змову РФ і талібів ще у 2019 році – AP

Відомості про змови були включеня до брифінгів розвідки.

У Білому домі ще у 2019 році знали, що Росія пропонувала афганським бойовикам гроші за смерть військових зі США. Високопоставленні чиновники США мали безпосередні дані від розвідки. 

Про це 30 червня повідомило американське інформагентство Associated Press з посиланням на інформовані джерела.

Як повідомляють чиновники, інформація про змову талібів і Росії була включена щонайменше в один з письмових брифінгів розвідки, які президент США Дональд Трамп отримує щодня. Крім цього, тодішній радник з національної безпеки Джон Болтон розповів колегам, що поінформував Трампа про результати розвідки в березні 2019 року. Однак 29 червня він відмовився коментувати цю інформацію журналістам AP.

Видання стверджує, що відомості щодо винагород з боку Росії були також включені у ще один брифінг розвідки на початку 2020 року, а нинішній радник з нацбезпеки Роберт О'Браєн обговорював це питання з Трампом. Однак зараз О'Браєн заперечує це.

Чиновники заявили AP, що для Білого дому розробили варіанти відповіді на російську агресію в Афганістані. Однак адміністрація Трампа ще не санкціонувала жодних дій.

Нагадаємо, нещодавно американське видання The New York Times опублікувало матеріал про те, Росія нібито пропонувала афганським бойовикам гроші за смерть військових зі США, і в адміністрації Трампа про ситуацію знали. У Кремлі вважають цю інформацію “дурницею, яка не може мати нічого спільного з реальністю”.

Демократи та республіканці у Конгресі США вимагають від американського президента Дональда Трампа пояснень щодо “змови” РФ з талібами в Афганістані. 

Відео

Росія пропонувала афганським бойовикам гроші за смерть військових зі США

Замовні вбивства від Кремля. Росія пропонувала афганським бойовикам гроші за смерть військових зі США. Про це з посиланням на джерела американської розвідки повідомляє видання The New York Times. Там дійшли до висновку – гроші бойовикам, пов'язаним із Талібаном, пропонував спеціальний підрозділ Кремля. Саме той, що курує замахи та інші таємні спецоперації із дестабілізації у Європі. За винагороду вони мали нанести удари на коаліційні сили в Афганістані, і, зокрема, по військах США.  

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *