У Німеччині допустили повторне закриття кордонів через пандемію коронавірусу – новини світу

Маас каже, що під час коронавірусу Європа багато чому навчилася.

Кордони в Європі можуть повторно закрити через різке зростання кількості інфікованих коронавірусом COVID-19 в тій чи іншій країні ЄС. Але це рішення має бути погодженим в Європейському союзі.

Таку заяву зробив очільник МЗС Німеччини Гайко Маас в інтерв’ю агентству DPA.

Читайте також:

Куди можна в'їхати з України: у МЗС зробили інтерактивну мапу для подорожей під час пандемії

За його словами, відповідне рішення має бути скоординованим і пройти процедуру голосування на рівні Євросоюзу. Разом із тим, Маас каже, що завдяки коронавірусу лідери країни ЄС покращити комунікацію між собою і допомогали одне одному.

“Не виключено, що кордони доведеться знову закрити, якщо кількість заражень в будь-якому регіоні ЄС будуть значно вище, аніж в інших… Європа багато чому навчилася в цій кризі … Ми поліпшили координацію і надали один одному солідарну допомогу в таких темпах і масштабах, яких ніколи ще не було”, – додав глава німецького МЗС.

Раніше повідомлялося, що імовірно, кордони ЄС та шенгенської зони залишаться закритими для українців і після 1 липня. Це передбачає проєкт рішення ЄС про поступове відновлення подорожей та туризму.  

Нагадаємо, Україну занесли до “червоної зони” через показники захворюваності на COVID-19, який становить вище 40 випадків на добу на 100 тисяч населення.  

Відео

Доступний туризм: Кіпр і Туреччина відновлюють міжнародне авіасполучення

Кіпр відновлює міжнародне авіасполучення. Аеропорти запрацювали у Ларнаці та Пафосі. На вході до терміналів вимірюють температуру. Від приїжджих просять надати негативний тест на коронавірус. Іноземних туристів почне приймати й Туреччина. Перший регулярний пасажирський рейс з України найімовірніше здійметься в небо за три тижні.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *