Німеччина недооцінює загрози і газової залежності від Росії – Помпео

На думку Помпео, Путін підчиняє Європу газом.

Держсекретар США Майк Помпео повідомив, що Росія є однією з головних загроз для Сполучених Штатів, тому Вашингтон перегляне свої військові позиції. Водночас він закликав Європу більш серйозно ставитися до погроз з боку Росії. 

Про це він заявив 25 червня на веб-заході “Брюссельський форум”, організованому Німецьким фондом Маршалла (GMF), пише “Голос Америки”. 

“Ми важаємо Росію однією з головних загроз”, – сказав Помпео, коли його запитали про наміри президента Дональда Трампа скоротити чисельність американських військ в Німеччині.

Читайте також:

Американський генерал переконаний, що Росія у вересні спробує вторгнутися в Херсонську область

При цьому, на його думку, низка європейських країн ставиться до Москви з меншою настороженістю. Так, наприклад, військові витрати Німеччини становлять менше 2 відсотків. “Витрачати всього один відсоток свого ВВП на оборону, так як це робить Німеччина… це не показує рішучості, яку Володимир Путін повинен побачити в Німеччині”, – зауважив Помпео.

Держсекретар також наголосив, що будівництво російського газопроводу “Північний потік-2” за участю Німеччини, на думку Вашингтона, збільшує залежність ФРН і всього ЄС від Росії. Через те, що значна частина енергії Німеччини буде пов’язана з Росією у президента РФ Володимира Путіна буде реальна можливість, завдати істотної шкоди Німеччині, якщо він вирішить це зробити, зазначив Помпео.

Наразі будівництво “Північного потоку-2” призупинене через санкції США, однак, за деякими даними, Росія планує його відновити. Помпео пояснив, що заклик для Німеччини до активнішої співпраці в сфері оборони пов'язаний з майбутнім виведенням частини американський військових з цієї країни.

Нагадаємо, нещодавно США вирішили скоротити чисельність американських військ у Німеччині через підтримку країною будівництва російського газопроводу “Північний потік-2”. Деякі з них повернуться у США, а деяких перекинуть до Польщі та до інших держав-союзниць. 

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *