Під час заворушень в Штутгарті були поранені 19 поліцейських

Масові заворушення у Штутгарті: потрощені і розграбовані магазини, поранені 19 поліцейських

Сили охорони порядку заарештували 24 підозрюваних хуліганів.

Під час погромів і заворушень в центрі Штутгарта, влаштовані минулої ночі сотнями хуліганів, були поранені 19 поліцейських. 

Про це повідомляє німецьке агентство Deutsche Welle.

Влада міста заявляє, що ці сутички стали наймасштабнішими за всю історію. «Сили охорони порядку заарештували 24 підозрюваних хуліганів. Дев’ятнадцять поліцейських отримали травми, а один офіцер не зміг продовжити роботу через травму руки. До цього часу (17.00 місцевого) у центрі міста виявлено 30 магазинів та приміщень, …у яких розбито двері та вітрини, включаючи магазини мобільних телефонів, одягу та ювелірні», – йдеться у прес-релізі.

Щонайменше у 8 магазинах було розграбовано товари. Не менше 12 патрульних автомобілів навмисно пошкоджені. В центрі міста працює робота група, яка збирає докази.

Прокуратура дозволила заарештувати сімох затриманих. Відомо, що серед затриманих – 7 неповнолітніх. Лише половина із затриманих є громадянами Німеччини.

Dutzende gewalttätige Kleingruppen haben in der Nacht zum Sonntag in der Innenstadt von #Stuttgart randaliert und mehrere Polizisten verletzt. Inzwischen hat sich die Lage beruhigt. Die Hintergründe der Auseinandersetzung sind noch unklar. https://t.co/LZMQ1v1e01 pic.twitter.com/JJEMj2td5a

— SWR Aktuell BW (@SWRAktuellBW) June 21, 2020

На відеозаписах, що курсують в соцмережі Twitter, видно, як молоді люди розбивають ногами вітрини магазинів і виривають з бруківки булижники. Основні події розгорталися на площі Шлосплатц і вулиці Кенігсштрассе. 

Beelden die de NOS niet kan vinden. #Stuttgart 1/2 pic.twitter.com/n7hTLtk2Z1

— Tim (@OlifaNT) June 21, 2020

Заворушення почалися вночі після того, як правоохоронці в місцевому парку обшукали 17-річного підлітка за підозрою в злочині, пов’язаному з наркотиками. Підлітка підтримали кілька сотень людей, які перебували поблизу. Всього в безладах брали участь від 400 до 500 хуліганів.

Заворушення почалися майже опівночі проти неділі. Сотні молодих людей, пересуваючись малими групами, нападали на поліцейських і руйнували майно на торговій вулиці міста. Ситуацію вдалося заспокоїти лише близько 4:30 після того, як у місто було стягнуто підсилення з усієї федеральної землі.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *