Китай заперечує, що тримав у полоні 10 індійських солдатів після смертельного зіткнення у Гімалаях

Пекін заявляє, що індійських прикордонників не захоплювали.

В Індії 19 червня заявили про звільнення 10 їхніх солдатів з китайського полону. Вони були захоплені після сутички на великій висоті в Гімалаях, внаслідок якої загинуло щонайменше 20 індійських військових. Китай відреагував на це заявою про те, що не захоплював жодного військового.

Про це повідомляє BBC.

Читайте також:

Звільнені з в'язниці Лівії українські моряки повертаються до Києва

Інформагентство Press Trust of India та інші ЗМІ повідомили, що 10 індійських солдатів звільнили пізно ввечері у четвер. Індійська влада ніяк це не прокоментувала, але пресслужба армії випустила заяву, в якій йдеться: “Уточнюється, що немає індійських військових, які зникли безвісти” після бойових дій в районі Ладакх.

Повідомляється, 10 індійських солдатів звільнили після переговорів на високому рівні між представниками індійської армії та Народно-визвольної армії Китаю (НВАК). Зокрема про переговори і деталі звільнення у Twitter написав редактор журналу India Today Шив Арур.

To those asking, (and since it’s been reported now) — that’s what my tweet below 6 hours ago was meant to convey. And since the story will be in tomorrow’s papers, if you’re interested in hearing about it from me, here you go: https://t.co/xsMJtUWdaW pic.twitter.com/lxfQKb608N

— Shiv Aroor (@ShivAroor) June 18, 2020

У Китаї заперечили інформацію про затримання індійських солдатів у фатальній сутичці між двома державами 15 червня. Прессекретар МЗС Китаю Чжао Ліцзян заявив 19 червня, що Китай “не захоплював жодного індійського військового”.

Нагадаємо:

  • Ввечері 15 червня, на кордоні Індії та Китаю сталося військове протистояння, внаслідок якого загинуло 20 індійських прикордонників. Офіційних даних щодо кількості жертв з китайської сторони немає
  • Китайські і індійські прикордонники відновили давній конфлікт навколо регіону Ладакх в Гімалаях через спірну ділянку кордону, на якій востаннє бойові дії велися у 1962 році. 
  • Чиновники обережно висловлюються та намагаються врегулювати напруженість дипломатично.
  • Водночас Пекін заявив, що індійські війська “двічі перетнули кордон … провокуючи та атакуючи китайський персонал”. А в Індії вважають,що китайська сторона прагнула прокласти дорогу на індійській стороні долини і “вжила заздалегідь продуманих і запланованих дій, що призвели до насильства.
  • Під час сутички військові на застосовували вогнепальної зброї. Натомість вони забивали одне одного залізними прутами, оббитими цвяхами і битами.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *