Трампу непереливки: Білий дім намагається заборонити публікацію мемуарів ексрадника президента Болтона

Трампу непереливки: Білий дім намагається заборонити публікацію мемуарів ексрадника президента Болтона

Болтон планує випустити книгу “Кімната, де все відбувалося” вже наступного тижня.

Дональду Трампу знову непереливки: свідчення, яких не почули в Конгресі під час імпічменту, от-от можна буде прочитати у мемуарах “Кімната, де все відбувалося”, які у вівторок випускає ексрадник президента з нацбезпеки США Джон Болтон.

Однак, це ще не точно: Білий дім намагається через суд домогтися відстрочення, або й скасування публікації, через те, що вона, начебто, викриває таємні деталі, що можуть зашкодити американській міжнародній політиці. Але книга вже надрукована, а уривками з неї зачитуються журналісти, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Джон Болтон провів із 45 президентом Сполучених Штатів півтора року, його звільнили за два тижні до початку імпічменту, коли демократи вже вели слідство проти Трампа через блокування військової допомоги Україні. Він твердить, що президента з десяток разів просили припинити тиснути на нову українську владу – і він сам, і держсекретар Майк Помпео, і міністр оборони Марк Еспер. Однак, спробу демократів відсторонити через це Трампа від влади Болтон засуджує.

“Якби демократи не були такі одержимі українським бліцкригом в 2019 році, якби вони системніше розслідували те, як поводиться Трамп у зовнішній політиці, наслідки цього імпічмента могли б бути зовсім інші”, – коментував ситуацію ексрадник з нацбезпеки. 

Саме про те, як поводиться Трамп у зовнішній політиці, й написана книга.

Наприклад, переговори з лідером Китаю, де президент Сполучених Штатів відверто просив допомоги на виборах, пропонуючи Сі Цзіньпіну збільшити закупи американської сої та пшениці, бо голоси фермерських штатів дуже важливі. Або переговори з Великою Британією, де перед прем'єркою Терезою Мей Трамп серйозно спитав: “А що, Британія – ядерна держава?” Або переконаність Трампа, що Фінляндія – частина Росії. На санкції проти Росії Трамп скаржився, вважаючи їх надмірними.

Відео

Білий Дім через суд намагається заборонити публікацію книги Болтона "Кімната, де все відбувалося"

Свідчення, яких не почули в Конгресі під час імпічменту, от-от зможе прочитати кожен. Колишній радник американського президента з нацбезпеки Джон Болтон випускає мемуари під назвою "Кімната, де все відбувалося". Білий дім намагається через суд домогтися відтермінування або й скасування публікації. Тому що вона, начебто, викриває таємні деталі, які можуть зашкодити міжнародній політиці. Але книга вже надрукована, уривками з неї зачитуються журналісти.

В ексклюзивному інтерв'ю для ABC Болтон розповів, що Путіну цей американський президент має бути до вподоби. “Я думаю, Путін певен, що може бавитися з Трампом, грати на ньому як на скрипці. Путін розумний, а тут йому серйозного суперника немає. Боятися Дональда Трампа йому нема чого”, – заявляв ексрадник з нацбезпеки. 

Під час переговорів Трампа з Кім Чен Ином, твердить Болтон, не витримав навіть дуже лояльний до президента держсекретар Помпео, який нібито написав Болтону записку з наступним змістом: “Яку нісенітницю він верзе!”

Білий дім двічі відсував дату публікації книжки, передивляючись рукопис. І, незважаючи на це, тепер заявляє, що в книзі забагато конфіденційної інформації, яка шкодить національній політиці. “Це дуже засекречена інформація, кожна розмова зі мною”, – пояснює Трамп.

У твітері президент називає Болтона “войовничим незграбою”, якого всі в Білому домі ненавиділи. А поки Міністерство юстицій надсилає до суду наказ пришвидшити розгляд справи і вимогу заборонити продаж книжки до кінця розгляду, Трамп телефонує на Fox News і скаржиться. “Жахливу, жахливу річ він зробив, він порушив, порушив закон. Ось так. Адже все, що він хоче оприлюднити – цілком таємно”, – переконує очільник США. 

З чим поки що не може визначитися Білий дім: книга Болтона містить таємну, а, відтак, правдиву інформацію, чи ж брехню, яка не може бути втаємничена. 

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *