Вбивство темношкірого в Атланті: поліцейському загрожує смертна кара

У США поліцейському загрожує смертна кара за вбивство афроамериканця в Атланті

Йому оголосили 11 звинувачень, серед яких здійснення кримінального злочину і напад з вогнестрільною зброєю.

Екс-поліцейського Атланти звинуватили у вбивстві 27-річного темношкірого хлопця, Річарда Брукса, який чинив опір при затриманні. У разу засудження йому загрожує довічне ув'язнення або смертна кара. 

Про це повідомляє СNN. 

Поліцейському Гаррету Рольфу оголосили 11 звинувачень (п’ять пунктів звинувачення в нападі за обтяжливих обставин, чотири пункти порушення присяги і один пункт звинувачення в заподіянні майнової шкоди). Йому загрожує довічне ув’язнення або смертна кара у разі засудження, повідомив окружний прокурор Пол Говард.

Адвокат поліцейського запевняє, що той вистрілив в темношкірого, оскільки захищав себе і людей навколо, а після – офіцер негайно викликав швидку допомогу і почав надавати допомогу Бруксу. 

Члени родини Брукса, які готуються до похорону, сказали, що обидва офіцери повинні були продовжувати його переслідувати, коли він тікав, а не застрелити його. У нього залишилися троє дочок, яким 1, 2 і 8 років, а також 13-річний пасинок.

Іншому офіцеру, Девіну Броснану, який був задіяний в стрілянині, предʼявили три звинувачення. Серед них – застосування фізичного насильства за те, що поліцейський стояв на плечі Річарда Брукса, коли той уже лежав на землі.

Нагадаємо, ввечері 12 червня в столиці Джорджії Атланті при затриманні поліцейський застрелив 27-річного афроамериканця Річарда Брукса. Він зробив три постріли., два з яких влучили Бруксу в спину, а ще один – у автомобіль із трьома людьми всередині. Ця трагедія викликала нову хвилю протестів і заворушень через поліцейську жорстокість. 

Відео

У США копи під час арешту застрелили темношкірого чоловіка – спалахнули нові протести

Масові протести в Атланті та відставка очільниці поліції міста. В розпал антирасистських демонстрацій по всьому світу, в столиці штату Джорджія копи під час арешту застрелили темношкірого чоловіка. Він був п'яний, чинив спротив при затриманні і намагався поцілити у поліцейського електрошокером.  

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *