Білий дім через суд намагається заборонити появу книги ексрадника Трампа Джона Болтона – світові новини

Книга Джона Болтона "Кімната, де все відбувалася" має надійти у масовий друк.

Адміністрація американського президента намагається перешкодити появі на полицях книгарень мемуарів колишнього радника Дональда Трампа з національної  безпеки. Книжка Джона Болтона “Кімната, де все відбувається” має надійти у масовий друк.

На думку Білого дому, книжка може зашкодити американській зовнішній політиці, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Джон Болтон твердить, що президент Сполучених Штатів відкрито звертався до лідера Китаю, аби той допоміг йому виграти вибори. Дональд Трамп в розмові з Сі Цзіньпіном начебто підкреслив важливість фермерських голосів і попросив збільшити китайські закупи американської сої та пшениці. 

Болтон каже, що навів би точні слова, однак цього йому зробити не дозволили. Білий дім двічі відсував дату публікації книжки, передивляючись рукопис. Незважаючи на це, тепер  заявляє, що в книзі забагато конфіденційної інформації, яка шкодить національній політиці. “Це дуже засекречена інформація, кожна розмова зі мною”, – наголошує Трамп. 
 
Це не перша президентська біографія, яка містить чимало дошкульних для Трампа місць. Зокрема, про його некомпетентність і абсолютну непередбачуваність. Але перша, написана високопосадовцем з його колишньої команди.

Відео

Білий дім через суд намагається заборонити публікацію книжки Джона Болтона

Адміністрація американського президента намагається перешкодити появі на полицях книгарень мемуарів колишнього радника Дональда Трампа з національної безпеки. Книжка Джона Болтона "Кімната, де все відбувалася" ось-ось має надійти у масовий друк і, на думку Білого дому, зашкодити американській зовнішній політиці.  

Спробу імпічменту Трампа через можливий шантаж його командою українських високопосадовців з метою отримання компромату на суперника колишнього віцепрезидента Джо Байдена  Болтон засуджує, але зовсім не через те, що вважає президента невинним. “Якби демократи не були такі одержимі українським бліцкригом в 2019 році, якби вони системніше розслідували те, як  поводиться Трамп у зовнішній політиці, наслідки цього імпічменту могли б бути зовсім інші”, – зауважує він. 

Дональд Трамп не знав, що Британія має ядерну зброю і питав, чи Фінляндія це частина Росії. Під час його переговорів з Кім Чен Ином, твердить Болтон, не витримав навіть держсекретар Помпео. Він написав Болтону записку: яку нісенітницю він верзе. Доповіді розвідки постійно перетворювалися, твердив Болтон, на заслуховування розвідниками думок самого Трампа. А ще президент обожнював сварити між собою помічників, самого Болтона це теж не оминуло. 

Його книжка – не перша, яку Білий дім намагається заблокувати. Міністерство юстиції вимагає, аби суд розглянув позов уже завтра. Поки що жодна спроба заборонити публікації не спрацьовувала, лише набиваючи книжкам про Трампа рейтинг в інтернет-магазинах.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *