Перевізники звернулися до уряду з приводу мит на паливо

Підвищення мит на дизпаливо призведе до зростання цін на перевезення і послуги у всіх сферах, заявляють перевізники.

 

Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із закликом не допустити введення мит на імпорт.

 

Вони попереджають, що введення спецмита на дизпаливо негативно вплине на роботу перевізників і призведе до зростання цін на товари.

 

“Ухвалення такого рішення істотно вплине на конкурентоспроможність українських міжнародних автомобільних перевізників. Кожен крок подорожчання дизпалива збільшує фінансове навантаження на перевізників і зменшує рентабельність перевезень, оскільки питома вага паливно-мастильних матеріалів, а саме дизельного палива, в собівартості будь-якого перевезення досягає майже половини”, – йдеться у зверненні.

 

Крім того, підвищення мит спровокує зростання цін в промисловості, аграрному комплексі, сфері житлово-комунальних послуг, підвищить вартість товарів і може привести до збоїв в поставках палива, заявляють в Асоціації.

 

Раніше з подібними вимогами до президента звернулися Нафтогазова Асоціація України (НАУ), Аграрний Союз України (АСУ) і Асоціація Український клуб аграрного бізнесу.

 

За оцінками НАУ, в разі введення мит дизпаливо і зріджений газ в Україні стануть найдорожчими в Європі, економіка України буде втрачати близько 11 млрд грн.

 

В АСУ попередили про подорожчання продуктів, а УКАБ заявляє про загрозу збору врожаю.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *