У сутичці китайських та індійських військових стрімко зросла кількість загиблих

На порозі війни: у сутичці китайських та індійських військових стрімко зросла кількість загиблих

Жертв налічують вже два десятки.

Щонайменше 20 індійських військовослужбовців загинули в результаті зіткнення з китайськими військовими на кордоні в Ладакх в районі долини Галван.

Про це, за даними BBC, заявило міністерство оборони Індії.

Читайте також:

Поліція призначила службове розслідування через сутичку активістів і правоохоронців під час суду над Стерненком

Хоча раніше було заявлено, що загинули троє – один офіцер і два солдати. Тепер уточнюється, що померли ще 17 осіб, які отримали серйозні поранення. Місцеві ЗМІ стверджують, що вогнепальна зброя не застосовувалась – солдати були побиті до смерті камінням і палицями.

В свою чергу агентство ANI повідомляло, що у сутичці постраждало 43 людини з китайської сторони – не уточнюючи, скільки з них загинули. Пекін поки не підтверджує цю цифру офіційно.

Міністерство закордонних справ Індії звинуватило Китай в порушенні домовленостей щодо деескалації, досягнутих минулого тижня.

Це перша за 45 років загибель військових на так званій лінії фактичного контролю, яка замінює індійсько-китайський кордон в регіоні після війни 1962 го року, яка велася між Китаєм і Індією. У 1990 роках сторони домовилися про деескалації в спірному регіоні. На початку травня 2020 року відбулося ряд сутичок між прикордонниками, після чого Пекін і Делі почали стягувати на кордон важку бронетехніку та підрозділи регулярної армії.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *