Благодійний фонд, не пов’язаний із протестами в США, помилково зібрав 4,3 мільйона доларів пожертв

Благодійний фонд, не пов'язаний із протестами в США, помилково зібрав 4,3 мільйона доларів пожертв

В червні цього року очільниця Microsoft Сатья Наделла написала у листі до співробітників, що компанія підтримує BLMF.

Після того, як в США поліцейський вбив під час затримання афроамериканця Джорджа Флойда, фонд Black Lives Matter Foundation (BLMF) зібрав пожертв на 4,3 мільйона доларів. Проте, як з'ясувалося, цей фонд не має стосунку до руху проти поліцейського насилля Black Lives Matter (BLM), під гаслом якого відбуваються акцій протесту у всьому світі.

Про це повідомляє BuzzFeed.

За інформацією, фонд BLMF зареєстрований в каліфорнійському місті Санта-Кларіта. Його єдиним співробітником є його засновник – 67-річний музичний продюсер Роберт Барнс.

Роберт Барнс – афроамериканець. Він вирішив створити фонд через те, що колишній чоловік його дружини, ймовірно, загинув від рук поліцейського.

Проте метою фонда є “єднання з поліцією”. Для цього, як стверджує засновник, потрібно друкувати про правоохоронців позитивні брошури та проводити зустрічі копів та містян за чашкою кави. Впродовж п'яти років існування, фонд не запустив ніяких програм. Сам Барнс пояснює це тим, що його ідеї неможливо втілити “за одну ніч”.

Він відмовився повідомляти, скільки грошей зібрав його фонд. В останній декларації за 2017 рік Барнс вказав прибуток у розмірі 300 тисяч доларів, з яких він витратив 89 тисяч, зокрема, 24 тисячі – на власну зарплатню.

Наприкінці 2019 року генеральний прокурор Каліфорнії зупинив діяльність BLMF через те, що фонд не надавав фінансових звітів. Попри це фонд Барнса залишився на благодійних онлайн-платформах. В червні цього року очільниця Microsoft Сатья Наделла написала у листі до співробітників, що компанія підтримує BLMF. Водночас фонд отримав пожертви від Apple та Dropbox.

Журналісти підрахували, що Барнс зібрав щонайменше 4,3 мільйона доларів у період від 31 травня до 5 червня. Майже всі пожертви заморозили до того, як Барнс встиг їх отримати. 

Прессекретар Black Lives Matter заявив, що організація нині розбирається із неправомірним використанням їхньої назви.

Барнс же заявив, що готовий повернути гроші, які не належать його фонду. Він стверджує, що розподілив кошти по інших благодійних організаціях, а від свого імені і надалі не планує запускати жодних програм.

Раніше повідомлялося, що на всій території США тривають акції протесту на підтримку загиблого 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Загалом у сутичках з поліцією та під час погромів загинули щонайменше одинадцятеро людей. Поранених – десятки, серед них копи. Затриманих – уже понад дев'ять тисяч осіб. 

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *