ЄС відкрив антимонопольну справу проти Apple

Розробники скаржаться, що компанія використовує App Store для придушення конкуренції та просування власних сервісів.

Єврокомісія розпочала антимонопольне розслідування проти компанії Apple через можливі порушення норм Євросоюзу у App Store та Apple Pay.

Про це йдеться на офіційному сайт Європейського союзу.

“Розслідування стосуються, зокрема, обов'язкового використання власної проприєтарної системи покупок в додатках Apple і обмежень можливості розробників інформувати користувачів iPhone і iPad про альтернативні дешевші можливості покупки поза додатками”, – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, розслідування почалося після того, як Kobo, дочірня компанія Rakuten, що займається продажем електронних книг поскаржилася на 30% комісію в App Store, звинувативши Apple у просуванні свого власного сервісу Apple Books.

Окрім цього, музичний сервіс Spotify минулого року подав аналогічну скаргу до ЄС, де стверджував, що Apple використовує свій App Store для придушення інновацій та обмеження вибору споживачів на користь свого власного сервісу Apple Music.

Нагадаємо, 2018-го скінчилася семирічна “війна” між Apple та Sumsung. Тоді компанія врегулювали патентну суперечку, пов'язану з твердженнями Apple про те, що Samsung копіювала дизайн iPhone. 

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *