Євросоюз відреагував на чергову страту засудженого в Білорусі – новини світу

ЄС засудив дії білоруських правоохоронців.

Євросоюз обурила смертна кара засудженого за вбивство двох дівчат громадянина Білорусі. Там нагадали, що смертна кара “порушує невід’ємне право на життя” і є “найжорстокішим” покаранням.

Про це повідомляє прессекретар Європейської служби зовнішніх справ.

В ЄС нагадали владі Білорусі про своє “рішуче неприйняття смертної кари за будь-яких обставин” та виступили з офіційною заявою щодо чергового випадку покарання вбивством.

Смертна кара: де та чому застосовують

“Смертна кара порушує невід’ємне право на життя, закріплене в Загальній декларації прав людини, і є найбільш жорстоким, нелюдським і принижуючим гідність покаранням. Смертна кара також не може служити стримуючим фактором для злочинності”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, що 17 грудня 2019 року у Білорусі стратили Олександра Осиповича. Він перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, забив до смерті двох випадкових знайомих 26 і 27 років в квартирі своєї матері. Одній він завдав 77 ударів руками і молотком, іншій — 18 ударів.

Ця судимість п’ята в біографії Осиповича. Перший раз його судили в 2000 році, коли йому було 18 років (ч. 2 ст. 106 в редакції Кримінального кодексу БРСР 1960 року – це “Умисне тяжке тілесне ушкодження”). Олександр завдав сім ножових знайомому, а той помер у лікарні.

Відео

Австралійці вдалось уникнути смертної кари за перевезення наркотиків, які їй підкинув коханий

Жінку затримали у Малайзії у 2014 році. Вона робила пересадку в аеропорту, повертаючись додому із Шанхая. Там австралійка зустрічалася з американським військовим, з яким мала онлайн-роман. Чоловік попросив її захопити з собою сумку нібито з одягом. Однак, малайзійські правоохоронці знайшли у валізі півтора кілограма метамфетаміну.    

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *