У ВООЗ сумніваються в офіційній статистиці РФ щодо кількості смертей від коронавірусу – новини світу

Організація хоче пояснень щодо методики підрахунку смертей.

У Всесвітній організації охорони здоров'я хочуть отримати пояснення від Росії щодо методів підтвердження причин смерті від нового COVID-19. Адже рівень летальних випадків у РФ від коронавірусу вкрай низький і його “складно зрозуміти”.

Про це заявив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров'я Майкл Райан під час брифінгу.

Читайте також:

У Росії жертвами коронавірусу стали майже 6 тисяч людей, кількість заражених перевалила за 460 тисяч

За його словами, в Європі, де рівень смертності від COVID-19 значно вище, аніж в РФ, середній вік населення і система охорони здоров'я відрізняються не суттєво. Тому з огляду на кількість випадків зараження і населення країни, низький рівень смертності від COVID-19 в Росії, викликає подив.

“Авжеж, це незвично, що кількість смертей щодо кількості заражень дуже низька”, – сказав Райан.

Представник ВООЗ зазначив, що низька смертність від коронавірусу може пояснюватися великим охопленням тестування, але РФ повинна пояснити, яку методику вони використовують для підрахунку смертей. Як наголосив Райан, існує стандарт офіційного підтвердження смерті, який ВООЗ надала кожній державі-члену організації.

“Важливо, щоб влада надала метод, за яким проводиться підтвердження причин смертей для того, щоб упевнитися, що вони точно і належним чином підтверджують їх”, – прокоментував Майкл Райан.

За останніми офіційними даними, у Росії підтвердили понад 502 тис. випадків зараження коронавірусом. Померли від ускладнень 6 532 людей, вилікувалися – 261, 1 тис.

Нагадаємо, раніше у Мережі поширили аудіозапис розмови російських посадовців, які нібито обговорювали, як підтасувати статистику заражень коронавірусом. Липецький губернатор говорив своєму заступнику, що треба “змінити цифри, а то про регіон погано подумають”.  

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *