У Британії ВВП впав на рекордні 20%

Падіння британського ВВП стало найбільшим з моменту початку щомісячних звітів у 1997 році.

 

Падіння ВВП Великої Британії за підсумками квітня склало рекордні 20,4% на тлі карантину, введеного через пандемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє Національна статистична служба Сполученого Королівства (ONS) у п’ятницю, 12 червня.

 

“Падіння ВВП за місяць склало 20,4%, що стало найбільшим з моменту початку щомісячних звітів у 1997 році. Це відображає рекордні і широко поширені обсяги припинення активності у сфері послуг, виробництва і будівництва”, – йдеться у звіті відомства.

 

 

Відзначається, що загальне падіння темпів розвитку економіки за три місяці – з лютого по квітень – склало 10,4%. У сфері будівництва скорочення склало 18,2%, промислового виробництва – 9,5%, послуг – 9,9%. Сильно постраждали названі такі сектори, як готелі та ресторани, освітні установи, виробники автомобілів і автомобільні салони.

 

“Пандемія вкрай негативно відбилася на торгівлі Великої Британії з рештою світу, відбулося істотне падіння обсягів як імпорту, так і експорту автомобілів, палива, предметів мистецтва та одягу”, – зазначено в документі.

 

Оприлюднені у звіті ONS цифри значно перевершують ті, які були зафіксовані за підсумками економічної кризи 2008 року. Тоді найбільшим падінням стало скорочення економіки на 1% в березні, і на 6% – всього за півтора року.

 

Нагадаємо, 23 березня у Великій Британії був введений карантин. Перший етап його ослаблення почався 13 травня, а другий – 1 червня. З 15 червня відкриється більшість непродовольчих магазинів, а також зоопарки та кінотеатри для автомобілістів. На вихідних для індивідуального відвідування відкриються церкви, будуть також дещо послаблені обмеження, що стосуються соціального дистанціювання.

 

За останніми даними, у Великій Британії від COVID-19 померли понад 41 тисяча осіб. Загальна кількість заражених перевищила 290 тисяч.

 

Нагадаємо, з 8 червня Велика Британія ввела нові правила, що вимагають, аби всі прибулі з-за кордону проходили 14-денну самоізоляцію.

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус

СюжетКоронавірус в Україні. Останні новини онлайн

Єгипет з 1 липня відкриває курорти для іноземних туристів

У Бразилії за добу понад 32 тисячі інфікованих COVID-19

Уряд ФРН подовжить застереження щодо поїздок до третіх країн

Німеччина почала більш масове тестування на коронавірус

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *