“Його смерть не була даремною”: брат Джорджа Флойда звернувся до Конгресу США

"Його смерть не була даремною": брат Джорджа Флойда звернувся до Конгресу США

Філоніз Флойд закликав конгресменів боротися з расизмом.

У середу, 10 червня, брат загиблого під час затримання Джоржа Флойда виступив у Конгресі США із закликом до боротьби з расовою несправедливістю. 

Зокрема Філоніз Флойд закликав конгресменів усунути расові відмінності в кримінальному судочинстві, пише The Hill.

“Я не зміг подбати про Джорджа того дня, коли його вбили. Але, можливо, розмовляючи з вами сьогодні, я зможу переконатися, що його смерть не була марною, – сказав Філоніз. – Джордж просив про допомогу, але його проігнорували. Прислухайтеся, будь ласка, до заклику, із яким я зараз до вас звертаюся, до закликів нашої родини та закликів із вулиць з усього світу”.

Він також поділився своїми емоціями від перегляду восьмихвилинного відеозапису, на кадрах якого вже колишній офіцер давить Флойду коліном на шию, попри те, що затриманий засапується.

“Його життя мало значення. Всі наші життя мають значення. Чорне життя має значення, – додав Філоніз Флойд крізь сльози. – Я хотів би повернути його. Ті офіцери, вони живуть”. 

Раніше повідомлялося, що з'являються нові подробиці про стосунки убитого афроамериканця Джорджа Флойда та екс-поліцейського Дерека Шовіна, якого звинувачують у його смерті. Стверджується, що вони не лише знали один одного, але й конфліктували.

Так, Флойд і Шовін разом підпрацьовували в одному нічному клубі і відповідали там за дотримання порядку. Співробітник цього закладу Девід Пінні розповів, що ті регулярно спілкувалися і конфліктували. “Переважно причина в тому, що Дерек поводився надзвичайно агресивно в клубі з деякими клієнтами”, – розповів чоловік.

Нагадаємо, що протести в США тривають уже два тижні. Сотні тисяч людей виходять на вулиці проти расизму та свавілля поліції через загиблого 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Загалом у сутичках з поліцією та під час погромів загинули щонайменше одинадцятеро людей. Поранених – десятки, серед них копи. Затриманих – уже понад дев'ять тисяч осіб. 

Відео

У США поховали вбитого поліцейським афроамериканця Джорджа Флойда

У США поховали Джорджа Флойда – з убивства якого під час арешту почався всесвітній протест проти расизму і поліцейського свавілля. Люди продовжують щодня виходити на вулиці, вимагаючи грунтовних змін у правоохоронній системі. Це стає політичним питанням: Дональд Трамп захищає поліцейських, його суперник на виборах – демократ Джо Байден навпаки, підтримує їх жертв.  

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *