Суд Нідерландів долучить інтерв’ю Гіркіна Гордону до справи про збиття Boeing MH17

У інтерв'ю Гордону Гіркін визнав "непряму відповідальність" за збиття літака.

Суд Нідерландів долучить до справи про збитий над Донбасом літак “Малазійських авіаліній” рейсу МН17 інтерв'ю ексватажка бойовиків “ДНР” Ігоря Гіркіна українському журналісту Дмитру Гордону. Гіркін є одним з обвинувачених у цьому процесі.

Про це стало відомо 8 червня під час судового засідання, повідомляє Deutsche Welle.

Головуючий у процесі суддя Гендрік Стейнхаюс заявив, що нашуміле інтерв'ю Гордона з Гіркіним додадуть до матеріалів справи.

Гіркін є одним зі звинувачених у справі про МН17 у серпні 2014 року. Тоді він написав у своїх соцмережах, що бойовики збили «український літак». Але пізніше він видалив це повідомлення, коли виявилося, що це пасажирський рейс.

В інтервʼю Гордону так званий ексміністр оборони “ДНР” визнав “непряму відповідальність” за загибель майже 300 пасажирів літака, але заявив, що бойовики не збивали літак. Наразі він є одним з 4 звинувачених у справі МН17. 

  • Скандальне інтерв'ю з Гіркіним вийшло на YouTube-каналі Дмитра Гордона увечері 18 травня. Як відомо, Ігор Гіркін брав активну участь в анексії Криму окупантами та початку війни на Донбасі. В 2014 році він перебував на посаді “міністра оборони” бойовиків так званої “ДНР”. 
  • Через інтерв'ю Гордона у центрі Києва на Подолі активісти зібралися на акцію протесту та закидали офіс журналіста яйцями.
  • Сам Гордон заявив, що інтерв'ю зробив у співдружності з українськими спецслужбами. За його словами, флешки з матеріалами з цих інтерв'ю передали в Гаагу, і ці свідчення стануть одними з основних у справі про анексію Криму і розв'язування кривавої бійні на Донбасі. 

Нагадаємо, у Нідерландах почався новий етап слухань у справі про збитий Boeing рейсу МН17  над Донбасом влітку 2014 року. Він триватиме з 8 червня до 3 липня. 

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *