Адвокат обвинувачуваного у збитті Boeing рейсу МН17 попросила перенести слухання

У суді Нідерландів оголосили нові докази провини бойовиків "ДНР" до збиття Boeing рейсу МН17

Другий блок слухань почався сьогодні без обвинувачених.

У Нідерландах відновився суд у справі про збитий Boeing рейсу МН17 у небі над непідконтрольною Україні частиною Донбасу влітку 2014 року, але жоден із чотирьох обвинувачуваних так і не з’явився.

Про це йдеться в ТСН.19.30.

Другий блок слухань почався сьогодні без обвинувачених. Тільки один із четвірки – старший офіцер російського ГРУ у відставці Олег Пулатов – представлений адвокатами.

Він єдиний, хто погодився брати участь у суді, хоча й дистанційно. У залі його представляють два нідерландських адвокати. Цікаво, що у березні на запитання журналістів вони зізналися, не знають, хто їм платить.

Сьогодні захист росіянина Олег Пулатова заявив, що обсяг справи такий великий, що у них не було часу вивчити усі документи. Ускладнила ситуацію, на думку адвокатів, і пандемія. Так що захист запропонував перенести слухання.

Утім, суд продовжив. І прокурори почали розповідати, як проводилося розслідування. Зокрема, як з’ясували, що літак був збитий саме ракетою з установки «БУК», і з території, яка була під контролем угруповання “ДНР”. Для цього слідчі виключили інші можливі причини катастрофи. І провели серію експериментів. Наприклад, підірвали кілька ракет від «БУКа», щоб вивчити поведінку уламків.

Частина цих експериментів відбулася в Україні. А дві організації – Нідерландська національна аерокосмічна лабораторія, і Бельгійська королівська військова академія, базуючись на даних, незалежно один від одного — дійшли висновку: «БУК» стріляв з території, яка перебувала під контролем угруповання «ДНР».

Відео

У Нідерландах відновився суд у справі про збитий Боїнг у небі над Донбасом

У Нідерландах розпочалася друга сесія судового процесу у справі про збитий Боїнг МН-17. За засіданням можна було стежити онлайн. Жоден із чотирьох обвинувачуваних так і не з’явився. Попри це, запевняє нідерландська прокуратура, суд не відкладатимуть і трьох росіян та одного громадянина України судитимуть заочно.

Нарешті, сьогодні прокуратура детально розповіла про те, яким чином отримала значну кількість перехоплень телефонних переговорів. Слідству їх передала Служба безпеки України. Після цього, їх ретельно перевіряли. Для цього використовували технології, які дозволяють визначити місцезнаходження абонента за сигналами від мобільних передавачів. Дійшли висновку, що записам можна вірити. І коротко розповіли про те, як шукали свідків, і перевіряли їхні покази.

Зараз суд взяв паузу до завтра. Коли можна буде почути нову порцію даних про розслідування.

Нагадаємо, що розпочався процес у березні, судять перших чотирьох обвинувачених – це троє громадян Росії: Ігор Гіркін, він же «Стрєлков», який називав себе «міністром оборони» угруповання «ДНР», Сергій Дубинський, відставний полковник ГРУ Росії, та Олег Пулатов, колишній російський спецпризначенець, обоє були в лавах російських гібридних сил. А також громадянин України Леонід Харченко, що, ніби то, відповідав за перевезення «БУКа», з якого був збитий малазійський боїнг.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *