США виведуть із Німеччини понад чверть своїх військових

Частина військових буде переведена до Польші, деякі – до інших країн, а решта відправиться додому.

Президент США Дональд Трамп у п’ятницю, 5 червня, наказав Пентагону скоротити кількість американських військових в Німеччині.

Про це повідомив один з американських топ-чиновників, передає агенція Reuters.

Загалом з країни, де розквартировані 34,5 тисячі військових США, до вересня будуть виведені 9,5 тисячі американських солдатів. Деякі з цих військових будуть переведені до Польщі, деякі – до інших країн-союзниць, а решта вирушить до США.

Читайте також:

Зеленський виступає за легалізацію приватних армій в Україні

Посадовець зазначив, що це рішення стало результатом багатомісячної роботи генерала армії США, голови Об’єднаного комітету начальників штабів Марка Майлі. За його словами, скорочення контингенту не має відношення до напруги між Дональдом Трампом та канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Він також зазначив, що в присутності великого числа американських військових у ФРН зараз немає потреби з огляду на загальне збільшення витрат на оборону з боку країн-членів НАТО.

Про переведення частини американських військових з Німеччини до інших країн американські дипломати почали говорити ще торік. Зараз розквартировані у ФРН підрозділи США є найбільшим американським військовим контингентом у Європі та другим найбільшим у світі (після Японії). Окрім того, у роботі американських військових об’єктів в ФРН задіяні 17 тисяч американських цивільних осіб.

З приходом до влади в США Дональда Трампа Вашингтон уже неодноразово закидав Берліну надто низькі видатки на оборону. Попри те, що цього року вони становлять 1,36% ВВП країни, це набагато менше від цільової позначки для країни НАТО у 2% від ВВП. Уряд ФРН заявляв раніше про мету підняти цей показник до 1,5% у 2024 році.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *