“Це щось жахливе”: Меркель про вбивство Флойда і расизм в США

Канцлерка вважає дії Трампа суперечливими.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель назвала вбивство афроамериканця Джорджа Флойда у США “дуже і дуже страшним”. Водночас вона вважає, що країну можна умиротворити.

Про це повідомляє Politico.

“Що я вимагаю від політики, так це щоб вона намагалася об'єднати людей і примирити їх. Расизм – це щось жахливе”, – сказала Меркель. Також вона додала, що суспільство у Сполучених Штатах дуже поляризоване.

Канцлерка ухилилася від відповіді на запитання, чи несе Дональд Трамп відповідальність за насильство з боку поліції і расизм у США. “Я вважаю, що його стиль керівництва є суперечливим, це і так ясно, але я не хочу обговорювати це. Расизм завжди був поруч, і для нас”, – підкреслила вона. 

Також неоднозначно Меркель відповіла на запитання, чи довіряє вона Трампу: “Я працюю з обраними президентами світу. І, звичайно, це стосується американського президента. І я сподіваюся, що країну можна умиротворити”.

Нагадаємо:

  • 46-річний афроамериканець Джордж Флойд помер 25 травня в Міннеаполісі, після затримання поліцією міста. Один з них душив Флойда коліном. Зрештою він знепритомнів, а згодом помер.
  • За результатами незалежного розтину, чоловік помер від асфіксії, викликаної тиском на шию та спину. Водночас судмедексперти заявляють, що Флойд загинув внаслідок серцевого нападу.
  • США охопили масові протести, вони супроводжуються заворушеннями і сутичками з поліцією. Проти протестувальників застосовують сльозогінний газ та гумові кулі.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *