Зникнення українського моряка в Індійському океані: що відомо

Зникнення моряка із Маріуполя в Індійському океані – вбивство чи ні: що кажуть колеги, батько та юрист

Моряк був у складі екіпажу суховантажу, який ходив під прапором Ліберії.

В Індійському океані зник 29-річний український моряк Андрій з Маріуполя Донецької області. Він був у складі екіпажу суховантажу, який ходив під прапором Ліберії. Рейс тривав уже сім місяців. Одного дня помічник капітана просто не з'явився на вахту.

Колеги моряка називають це вбивством. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Один з українських моряків зняв відео з облавку суховантажу, який зараз стоїть в індійській гавані. Розповідає, що коли зник його 29-річний колега з Маріуполя, до порту залишалася доба ходу. Він щось робив, а потім не вийшов на вахту.

Андрій вісім років ходив у рейси. На цьому судні був третім помічником капітана. Екіпаж складався приблизно порівну з українців і філіпінців. Непорозуміння, каже його колега, часом траплялися, як і напередодні зникнення.

Моряк припускає, що Андрія вбили. Доказ – страхувальна мотузка. Вона була обрізана ножем.

Коли зникнення помічника капітана помітили, судно розвернули і спробували обстежити акваторію. Викликали поліцію. Індійські полісмени опитали екіпаж, вилучили речові докази, а далі – тиша.

Батько зниклого моряка Андрій Старостін каже, що про зникнення сина дізнався від невідомих людей.

“Приїхали, незнайома машина. Передала записки. Сказали: “Тримайтеся””, – каже батько.

У записці були номери телефонів компанії, що працевлаштовувала сина і страхової. Але там щоразу відповідають одне й теж, що немає інформації і триває розслідування, додає батько зниклого моряка.

Більше у крюінговій компанії не кажуть і журналістам.

У МЗС повідомили, що тримають ситуацію на контролі. Консул на зв'язку з усіма сторонами.

“Наразі проводиться розслідування цієї справи. Слід зауважити, що є такі моменти, як таємниця слідства. І, напевно, розглядаються різні версії”, – повідомив начальник відділу менеджменту кризових ситуацій департаменту консульської служби МЗС України Максим Коваленко.

Читайте також:

Через коронавірус майже 100 тисяч моряків не можуть повернутися додому

Що слідство буде ретельним, сумнівається морський юрист з 20-річним досвідом Микола Гольбін. Мовляв, у цьому не зацікавлені ні Ліберія, під чиїм прапором ходить суховантаж, ні Індія, куди прибуло судно.

“Страхова компанія не зацікавлена в правді, судновласник не зацікавлений. Якщо раптом буде доведено вбивство, буде арешт судна і великі збитки”, – пояснює він.

Юристу Гольбіну, за його словами, відомо про шість випадків зникнення українських моряків із суден лише цього року. Їхніх рідних чекають  місяці невідомості і, найімовірніше, суто формальне слідство. Потім судова тяганина, аби зниклого безвісти визнали загиблим. Лише після цього сім'я отримає компенсацію.

Відео

В Індійському океані зник український моряк – його колеги називають це вбивством

В Індійському океані зник український моряк. 29-річний маріуполець був у складі екіпажу суховантажу, який ходив під прапором Ліберії. Рейс тривав уже 7 місяців. Одного дня помічник капітана просто не з'явився на вахту. Чому колеги називають це вбивством, і чи є шанс у родичів дізнатися, що ж насправді трапилося на судні – дивіться у сюжеті.  

Нагадаємо, що до України повернулися семеро українських моряків із судна MSC TALIA F, яке захопили пірати біля Нігерії.

Автор: Данило Солодов

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *