У Грузії назвали обов’язкову умову для туристів, які хочуть відпочити в країні – новини світу

У Грузії назвали обов'язкову умову для туристів, які хочуть відпочити в країні

Туристи повинні мати із собою медичну довідку.

Грузія буде пускати до своєї країни лише тих туристів, які матимуть із собою довідку про негативний лабораторний ПЛР-тест на виявлення нової коронавірусної інфекції COVID-19. 

Про це заявив премʼєр-міністр країни Георгій Гахарія, повідомляють “Новини-Грузія”.

Читайте також:

Україна та Грузія можуть відновити авіасполучення від 1 липня

Під час виступу в парламенті Георгій Гахарія пояснив, що під відкриттям туристичного сезону в Грузії від 1 липня мається на увазі так званий “чистий коридор”, а не безконтрольний в’їзд іноземців. За його словами, здати тест на COVID-19 можна буде і у Грузії, але лише у деяких випадках.

“У туриста, який в’їжджає в Грузію, повинен бути аналіз актуального 72-годинного ПЛР-тесту, інакше його просто не впустять. Ми, звичайно, створимо можливість пройти швидкі ПЛР-тести і всередині країни, якщо у мандрівника не буде такого тесту і якщо такі випадки не будуть масовими. Але організовані туристичні групи зможуть в’їхати тільки за умови дотримання цього правила”, – заявив прем’єр-міністр.

Разом з тим Гахарія повідомив, що туристичні групи зможуть селитися тільки в “зелених зонах”. Вони будуть визначені Міністерством охорони здоров’я країни після спеціальної перевірки на дотримання всіх протоколів безпеки, зокрема скринінг, безпечна організація харчування, транспортування гостей.

Нагадаємо, від 5 червня в Україні стартує черговий етап послаблення карантину і дозволяється відновити внутрішні авіаперельоти, а від 15 червня – міжнародні.

Також від 5 червня ресторани та кафе зможуть приймати відвідувачів усередині своїх закладів. А особам старше 60 років дозволять не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції.

Відео

Нові послаблення: в Кабміні анонсують дозвіл на внутрішні авіарейси та відвідування церков

В кабміні анонсують дозвіл внутрішнього авіаційного сполучення та відвідування церков. Міністри називають це продовженням адаптивного карантину. Тож усі послаблення будуть відбуватись лише за умов дотримання карантинних заходів: дотримання соціальної дистанції та використання індивідуальних засобів захисту. Міністр охорони здоров’я Степанов наголошує: якщо ситуація із поширенням хвороби погіршиться, послаблення скасують. Більше про коронавірус в Україні

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *