“Ось, що ці офіцери забрали”: мати 6-річної доньки Джорджа Флойда вперше виступила із заявою

"Ось, що ці офіцери забрали": мати доньки Джорджа Флойда вперше виступила із заявою

6-річна Джанна перебувала поруч.

У вівторок, 2 червня, Роксі Вашингтон, мати доньки загиблого під час затримання Джорджа Флойда, вперше виступила у мерії Міннеаполіса із короткою заявою. 

6-річна Джанна перебувала поруч, передає CBS News.

“Я не скажу багато, тому що зараз не можу зібрати свої слова до купи, – сказала Вашингон. – Я хочу, щоб усі знали, що ось те, що забрали ці офіцери. Зрештою, вони повертаються додому, щоб побути зі своїми рідними. А Джанна більше не має батька. Він ніколи не побачить, як вона росте, здобуває освіту. Якщо у неї з'являться проблеми і вона потребуватиме свого тата… У неї цього більше немає”.

Читайте також:

"На милицях і в гіпсі": українську журналістку побили під час масових протестів у США

Нагадаємо, що у Мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого афроамериканця Джорджа Флойда: коп тиснув йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали “швидку”, проте до лікарні він не дожив.

За результатами незалежного розтину, який замовила сім'я Флойда, чоловік помер від асфіксії, викликаної тиском на шию та спину. 

Нині ексофіцера Дерека Шовіна, який затримував Джорджа, підозрюють у вбивстві третього ступеня та ненавмисному вбивстві другого ступеня, що трактується як “халатність, що призвела до необґрунтованого ризику”.

Однак родичі загиблого, а також їхній адвокат, наполягають на тому, щоби Шовіну висунули звинувачення у вбивстві першого ступеня, або “умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині”. 

Відео

Емоційна буря в США: колишній чемпіон світу з боксу оплатить похорон Джорджа Флойда

Емоційна буря в Сполучених Штатах не вщухає. Колишній чемпіон світу з боксу – Флойд Мейвезер оплатить похорон Джорджа Флойда, який трагічно загинув минулого понеділка внаслідок жорсткого арешту. Його смерть розлютила Америку і країну охопили масові заворушення. Як Сполучені Штати пережили сьому буремну ніч – у прямому включенні.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *