Бійці Нацгвардії оточили Білий Дім через масові протести проти свавілля поліцейських у США

Декілька вантажівок зупинилися поблизу площі Лафаєт напроти Білого дому.

Увечері понеділка, 1 червня, на тлі протестів, що розгорілися після смерті Джорджа Флойда, до Вашингтону прибули військовослужбовці Національної гвардії.

Декілька вантажівок зупинилися поблизу площі Лафаєт напроти Білого дому, пише ABC News.

Читайте також:

Смерть Джорджа Флойда: у посольстві українців у США закликають "не брати участі" у масових протестах

Саме тут впродовж трьох останніх ночей мітингувальники “воювали” із правоохоронцями, вигукували образи на адресу американського президента Дональда Трампа, а дехто навіть підпалював майно, а також кидав цеглою та пляшками у напрямку резиденції. 

У понеділок Трамп заявив, що планує посилити реакцію військових на демонстрації. Тож нині для попередження нових можливих заворушень у Вашингтоні “національні пам'ятники, Білий дім, майно та інфраструктуру” охоронятимуть десятки нацгвардійців. 

В уряді США наголосили, що не всі бійці будуть озброєні. 

Нагадаємо, що у неділю Трампа ненадовго евакуювали до бункера, а мер Вашингтону заявила, що у місті впроваджують комендантську годину.

Очільник країни, а також низка урядовців, вважає, що організаторами мародерства є члени ліворадикального руху “Антифа”, який тепер планують оголосити терористичною організацією. 

Протести проти свавілля поліціянтів у США розпочалися після того, як у Мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого афроамериканця Джорджа Флойда: коп тиснув йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали “швидку”, проте до лікарні він не дожив.

Офіцера, а також трьох його колег, звільнили. Люди звинуватили правоохоронців у свавіллі та вийшли на протести: спершу в Міннеаполісі, а згодом й в інших містах США. У ніч проти 1 червня одного з демонстрантів застрелили. 

Відео

Смерть Джордж Флойда: у США шостий день поспіль не припиняються масові заворушення

Сполучені Штати у вогні протестів. Вуличні безлади і масові заворушення не припиняються шостий день поспіль. І це попри те, що десятки міст запровадили комендантську годину. Дональда Трампа навіть довелось тимчасово евакуювати до підземного бункера. Америка обурена трагічною смертю темношкірого Джорджа Флойда. Чи йдуть протести на спад – у сюжеті.  

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *