Протести в США: брат загиблого афроамериканця поговорив з Трампом і залишився розчарованим – новини світу

Він каже: склалося враження, що Трамп не хотів його почути.

Брат Джорджа Флойда, через смерть якого у США розгорілися протести, висловив розчарування після розмови з президентом США Дональдом Трампом.

Про це пише The Hill.

“Він навіть не дав мені можливості висловитися, – сказав Філоніз. – Це було важко. Я намагався поговорити з ним, але він просто продовжував, ніби відштовхував мене”. За словами брата загиблого, склалося враження, що Трамп не хотів його почути.

“А я лише йому говорив, що хочу справедливості. Я сказав, що не можу повірити в те, що вони влаштували лінчування посеред білого дня”, – продовжив він.

Філоніз Флойд також також говорив з колишнім віцепрезидентом Джо Байденом. “Я попросив Байдена – раніше я нікого ні про що не просив – але я попросив його домогтися справедливості для мого брата”, – сказав він.

Раніше в п'ятницю Трамп сказав, що говорив з членами сім'ї Флойда, називаючи їх “приголомшливими людьми” і кажучи, що він хотів “висловити найглибші і найщиріші співчуття від імені нації сім'ї Джорджа Флойда”.

  • 25 травня в Міннеаполісі 46-річний афроамериканець Джордж Флойд помер після затримання копами. Один з них притис його шию коліном, попри те, що Флойд голосно казав, що не може дихати. Зрештою затриманий знепритомнів, а згодом помер.
  • Чотирьох поліцейських вже звільнили. Головному підозрюваному пред'явили звинувачення у вбивстві з необережності. Щодо інших ще тривають слідчі дії.
  • Очевидці зняли затримання на відео. Ролик розлетівся країною та викликав хвилю обурення. Масові протести охопили десятки штатів, вони супроводжуються заворушеннями і сутичками з поліцією. В хід проти протестувальників йдуть сльозогінний газ та гумові кулі. Подекуди демонстранти підпалюють машини, грабують магазини і офіси. Відомо про постраждалих з обох сторін.
  • У багатьох штатах запровадила комендантську годину. На вулицю вивели Нацгвардію.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *