Вбивство Джорджа Флойда: через заворушення у Міннеаполіс просять ввести Нацгвардію США

Місцева влада не може впоратися з протестувальниками

Заворушення в американському місті Міннеаполісі (штат Міннесота), що почалися через загибель афроамериканця від рук поліцейських, продовжують наростати – місцева влада просить задіяти Нацгвардію для врегулювання ситуації.

Про це 26 травня пише Daily Mail.

Протестувальники кидають каміння і пляшки в співробітників правоохоронних органів, розбивають скло поліцейських машин, грабують магазини і підпалили будівлю компанії з продажу автомобільних комплектуючих. У відповідь поліцейські застосовують проти учасників заворушень гумові кулі і сльозогінний газ. Під час стрілянини вже загинула одна людина.

У зв'язку з цим влада міста звернулися за допомогою до Національної гвардії США. А губернатор штату Міннесота Тім Уолз закликав жителів покинуть небезпечний район і не заважати пожежникам і медикам працювати на місці події.

Нагадаємо, що заворушення спровокувала трагічна історія жителя Міннеаполіса Джорджа Флойда. Поліцейські вирішили затримати чоловіка за перебування у п'яному вигляді в салоні автомобіля, проте він чинив опір. Правоохоронці скрутили його, повалили на землю і вдягли наручники. При цьому один з поліцейських поставив йому коліно на шию. Флойд кілька разів повторював, що задихається. Але поліцейський не прибирав ногу з шиї затриманого вісім хвилин. В результаті той помер. Лікарі, що приїхали вже не змогли нічим допомогти чоловікові. Момент затримання був знятий на відео.

Відео

Правоохоронець помилково застрелив афроамериканку в Техасі

У поліцію ввечері подзвонив її сусід. Чоловік занепокоївся через відчинені двері в її будівлі. Він попросив правоохоронців приїхати і перевірити, чи все гаразд. Копи ж подумали, що жінка в домі і є грабіжницею, і один із правоохоронців застрелив її через вікно. Власниця будинку померла на місці. Під час обшуку її оселі правоохоронці знайшли зброю.  

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *