Семеро колишніх послів США в Україні після публікації плівок Деркача виступили з заявою

Семеро колишніх послів США в Україні після публікації плівок Деркача виступили з заявою

Дипломати закликають "не допустити токсичного розколу".

Семеро колишніх послів Сполучених Штатів в Україні виступили зі заявою і закликали “не допустити токсичного розколу”. Дипломати непокояться з приводу втягування Києва у внутрішньо-політичні процеси у США напередодні виборів там президента, йдеться у ТСН.12:00.

Посли просять владу – і українську, і американську – уникати кроків, які можуть зашкодити двобічним відносинам.

Тиждень тому народний депутат України Андрій Деркач оприлюднив плівки, які, за його словами, свідчать про вплив колишнього віцепрезидента США, а тепер головного суперника Дональда Трампа на виборах, Джо Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

У штабі Байдена ці плівки назвали дуже сильно відредагованою пустопорожньою маячнею. Президентські вибори в Сполучених Штатах мають відбутися на початку листопада, поки що в країні тривають праймеріз.

Нагадаємо, позафракційний народний депутат України Андрій Деркач під час пресконференції 19 травня представив плівки, на яких нібито записані розмови тоді ще президента України Петра Порошенка, віцепрезидента США Джо Байдена і глави Держдепу Джона Керрі. Оприлюднені записи низької якості, але Деркач стверджує, що голоси на них належать саме американським урядовцям та колишньому українському президентові.

У штабі кандидата у президенти США Джо Байдена назвали аудіозаписи нібито його розмов із Порошенком “повністю відредагованими”.

Порошенко, своєю чергою, також заявив, що аудіофайли є сфабрикованими і запідозрив Офіс президента у причетності до російської спецоперації, що має на меті зруйнувати двопартійну підтримку України в США.

Згодом ситуацію прокоментував й експосол США в Україні Джон Гербст, заявивши, що “не бачить скандалу”, оскільки над записом “хтось попрацював”.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *