Укрзалізниця вийшла на сім мільярдів збитків за I квартал

Через збитковість Укрзалізниці Міністерство інфраструктури пропонує знизити норматив відрахування прибутку компанії в бюджет.

 

За перший квартал цього року Укрзалізниця отримала 7 млрд гривень збитків, на такий результат вплинула також вимушена зупинка діяльності у зв’язку з карантином, пише Урядовий портал.

 

За прогнозами компанії, у зв’язку з необхідністю погашення кредитів і відсотків за ними (11 млрд грн і 3 млрд грн відповідно), дефіцит коштів на кінець року може досягти 16 млрд грн.

 

У той же час, через скорочення обсягів виробництва в Україні, зупинки роботи окремих підприємств-вантажовідправників і негативну кон’юнктуру на міжнародних ринках загальний вантажообіг у першому кварталі зменшився 4,8%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 

У зв’язку з вищепереліченим Міністерство інфраструктури пропонує знизити норматив відрахування прибутку компанії в бюджет з 90% до 30%.

 

Нагадаємо, в Укрзалізниці повідомили, що електрички можуть не запрацювати після закінчення карантину через борг місцевої влади перед компанією в сумі півмільярда гривень.

 

Також повідомлялося, що Укрзалізниця знизила зарплати правлінню до 47 тисяч гривень.

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *