Скандал у Молдові: депутат оприлюднив відео, на якому президент Ігор Додон начебто бере хабар у олігарха Влада Плахотнюка

Додон називає цей відеозапис змонтованим.

Молдовський депутат Юріє Реніца оприлюднив на пресконференції відеозапис, на якому зображено зустріч президента Молдови Ігоря Додона та олігарха Влада Плахотнюка. Під час цього відео Плахотнюк передає Додону певний пакет.

Про це пише Newsmaker.

За словами Реніци, у пакеті лежить велика сума грошей. Він підкреслив, що не планує замінювати Генпрокуратуру або інші слідчі органи, але дав обіцянку своїм виборцям боротися із корупцією.

“Не виключаю, що Ігор Додон в цьому випадку діяв, як і з іншими прокурорами, яких він, всупереч Конституції, покликав до своєї резиденції, щоб вплинути на їхнє рішення не порушувати або закрити справи, в яких він і члени ПСРМ фігурують як підозрювані у відмиванні грошей в особливо великих розмірах і фінансуванні президентської кампанії 2016 року”, – зазначив Реніца.

Додон: Знову ви з пакетами?

Плахотнюк: Я не знаю, скільки мені дав Костя.

Додон: Віддайте Кості і завтра він передасть їх Корнелу. У мене о п’ятій виліт, а йому треба видати зарплати.

Плахотнюк – Яралову: Він повинен передати їх Корнелу?

Додон: Так, вони між собою розберуться.

Читайте також:

Уряд на порозі відставки, а коаліція "тріщить по швах". Молдова знову опинилася на межі політичної кризи

Сам Додон уже заявив, що відеозапис цей є змонтованим та фальшивим.

“Сьогодні ми стали свідками нової серії все того ж маніпулятивного сюжету із демонстрації змонтованих відеокадрів, які були показані ще в червні минулого року. Єдина новизна зараз – це зв’язок між уніоністом Реніце і Плахотнюком, який використовує першого як політичний і маніпулятивний інструмент, “зливаючи” йому оброблені кадри. Стало ясно, що Реніце був агентом впливу, впровадженим в блок ACUM і вдаривши в першу чергу по цілісності самого блоку, а тепер надаючи інші “послуги” олігархам”, – написав він у своєму Facebook.

За його словами, “олігархія” продовжує мститися йому за події літа 2019 року, коли Плахотнюка і його партію було відсторонено від влади.

“Я говорив і раніше, що під час тих бесід із Плахотнюком кожен слідував своїй тактиці: я мав намір змусити його думати, ніби у нас з ним співпраця, щоб дотягнути до моменту, коли я міг діяти відкрито і прямо для звільнення країни з його лап. Тактика Плахотнюка полягала в інсценуванні всяких провокацій і “пакетів”, щоб все це зняти. Я не знаю, що було в тому пакеті, все це було постановкою спеціально для відеозапису”, – підкреслив Додон.

Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei…

Опубліковано Dodon Igor Понеділок, 18 травня 2020 р.

Нагадаємо, екслідер Демпартії, якого раніше називали “фактичним керівником Молдови”, Володимир Плахотнюк улітку 2019 року втік з країни. Це сталося одразу після того, як колишній уряд, який утворила його партія, оголосив про відставку. Незабаром слідчий департамент МВС РФ висунув звинувачення Плахотнюку в утворенні та керуванні злочинним угрупованням, десятках епізодів контрабанди наркотиків та інших злочинах. Основна підозра – налагодження діяльності наркосиндикату, який постачав гашиш із Марокко до Росії.

Відео

У Молдові тривають масові антиурядові протести

У Молдові тисячі людей штурмують будівлю уряду й вимагають відставки президента, прем’єра та всіх міністрів. Усе – через проросійські заяви головного дипломата країни.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *