“Втручання неприпустиме”: Узбекистан відповів Росії на критику використання національної мови

"Втручання неприпустиме": Узбекистан відповів Росії на критику використання національної мови

Країна має намір запровадити адміністративну відповідальність за невикористання узбецької мови на держслужбі.

Узбекистан вважає неприпустимою критику нових нормативів щодо використання національної мови, які збираються ухвалити незабаром.

У країні хочуть зобов'язати громадян використовувати узбецьку мову в державних установах. І запровадити адміністративну відповідальність за невикористання державної мови на службі. З критикою цих нормативів одразу виступила Росія, заявила, що “використання російської мови відповідає інтересам громадян Узбекистану”.

МЗС Узбекистану виступило із заявою, що рішення з таких питань є “винятковою прерогативою внутрішньої політики держави, втручання в яку неприпустиме”.

ЗМІ відзначають, що мовна ініціатива виникла в Узбекистані у відповідь на критику президента, якого почали підозрювати в спробах зблизитися з Москвою.

Нагадаємо, міністерство юстиції України розпочало пошук нового уповноваженого із захисту державної мови. Триватиме цей процес до 22 травня. У зв'язку з достроковим припиненням повноважень уповноваженого, мін'юст має визначити нового кандидата на посаду мовного обмудсмена.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *