У Празі на місці демонтованого пам’ятника маршалу Конєву з’явився унітаз

У Празі на місці демонтованого пам'ятника радянському маршалу Конєву з’явився унітаз

Справу розслідує поліція.

У Празі невідомі встановили фарфоровий унітаз на місці пам'ятника радянського маршала Івана Конєва, який нещодавно демонтували.

Про це повідомляє Ceske Noviny.

Наразі його вже прибрали з постаменту. Пам'ятник Конєва і раніше паплюжили та обмальовували. Це була одна з причин прибрати його.

Появу унітазу розслідує чеська поліція, але поки що не знайшла винних.

Нагадаємо, до Чехії за дипломатичним паспортом нібито приїхав росіянин, аби отруїти кількох місцевих політиків.  Один з них – мер району Прага-6 Ондржей Коларж. Однією з основних причин називають місце, де донедавна був встановлений монумент радянському маршалу Конєву. І, за підтримки того ж мера Праги-6, його звідси прибрали. Ондржей Коларж вважав, що мати посеред столиці того, хто давив танками Угорське повстання у 1956 році та Празьку весну 1968 року – неприпустимо. Коли Івана Конєва прибрали, на диппредставництва Чехії у Москві та Петербурзі були здійснені напади. Офіційний же Кремль відкрив проти Коларжа карне провадження за статтею “про реабілітацію нацизму”.

Відео

Празький політик звернувся до Європейської комісії через погрози Москви

Засудити Росію за напад на державу-члена ЄС – празький політик звернувся до Європейської комісії через погрози Москви. Росія веде гібридну війну проти Євросоюзу, тож він закликає дати зрозуміти їй, що така поведінка неприйнятна. Так у листі до Єврокомісії написав мер району Прага-6 Ондржей Коларж.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *