Прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія заявив, що країна не буде розривати дипломатичні відносини з Україною через Саакашвілі

Прем'єр додав, що побоюється "втручання у внутрішні справи Грузії".

Грузія не буде розривати дипломатичні відносини з Україною через призначення Міхеіла Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ України.

Про це заявив прем'єр-міністр Георгій Гахарія, передає видання “Новини Грузії”.

Читайте також:

Призначення Саакашвілі: Кулеба прокоментував відносини з Грузією

За словами Гахарія, Грузія відкликала свого посла, щоб провести консультації на тему “як захистити відносини між країнами від авантюристів”.

“Ми не поставимо під сумнів наше стратегічне партнерство, братерство наших країн і народів через окремо взятих безвідповідальних політиків. Хоч ми і відкликали посла, це не означає, що ми поставимо під сумнів дипломатичні відносини або стратегічне партнерство. Ми відкликали посла тільки для того, щоб пройти консультації на тему, як захистити наші відносини від авантюристів”, – сказав прем'єр-міністр.

Також прем'єр додав, що побоюється “втручання у внутрішні справи Грузії” з боку Саакашвілі і хоче отримати від української сторони гарантії, що цього не станеться.

“Ми відкликаємо посла, щоб ці політичні авантюристи не завадили нашому братньому і стратегічному партнерству і не поставили б під загрозу ці відносини. Це для нас найважливіше. Згодом обов'язково, щоб хтось, ким би він не був, сказав, що буде забезпечено те, щоб в майбутньому не продовжиться втручання в справи іншої країни, як він стримає Міхеіла Саакашвілі, щоб він утримувався від втручання у внутрішні справи Грузії”, – додав він.

Нагадаємо, що 7 травня президент України Володимир Зеленський затвердив колишнього президента Грузії і екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі головою Національної ради реформ. А 8 травня МЗС Грузії відкликав свого посла в Україні Теймураза Шарашенідзе в Тбілісі для консультацій.

Відео

Грузія відкликає свого посла з України для консультацій через призначення Саакашвілі

Грузія відкликає свого посла з України для консультацій через призначення Саакашвілі – заявив міністр закордонних справ Грузії. Так країна відреагувала на нову посаду свого колишнього президента Головою виконавчого комітету реформ. Указ Зеленського про призначення Саакашвілі з'явився напередодні.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *