Зеленський: Ми зробимо все для настання дня, коли в Донецьку буде встановлено Дзвін Миру, а в Сімферополі – Дзвін Єдності

Президент України Володимир Зеленський обіцяє зробити все, щоб в країні з’явилися чотири символічних дзвони: Дзвін Пам’яті в Луганській області і Дзвін Перемоги в Закарпатській області, які символізуватимуть початок і завершення звільнення території України у Другій світовій війні, а також Дзвін Миру в Донецьку і Дзвін Єдності в Сімферополі, які ознаменують повернення Україні всіх її територій.

“75 років тому ми здобули перемогу над нацизмом. Знадобилося ще 46 років, щоб ми отримали незалежну Українську державу. І сьогодні вже шостий рік поспіль ми її захищаємо. Це все сторінки нашої історії, які об’єднують і роблять нас сильнішими”, – сказав він у відеозверненні до українців з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Зеленський оголосив про проект, в рамках якого планується встановити в Україні чотири дзвони. “Вчора я був на Луганщині, біля першого селища, де в 1942 році почалося звільнення України. І там буде встановлено перший дзвін – Дзвін Пам’яті. Сьогодні я на Закарпатті, поруч з місцем, де завершилося вигнання загарбників. Тут буде встановлено Дзвін Перемоги. Ми віримо і зробимо все, щоб обов’язково настав день, коли буде встановлено ще два дзвони: Дзвін Миру в Донецьку і Дзвін Єдності – в Сімферополі”, – розповів він.

“І в момент, коли в Україні настане мир, і ми повернемо своїх людей і свою землю, чотири дзвони одночасно сповістять про цю знакову подію в історії України. І кожний їхній удар закарбує у нашій свідомості: “Пам’ятаймо, що єдність – це запорука нашого миру та нашої перемоги”. Із 9 травня, із Днем Перемоги!”, – зазначив Зеленський.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *