Це свято для нас священне: у Білорусі попри карантин відбувся військовий парад

Попри швидкі темпи розповсюдження COVID-19 в країні далеко не всі присутні були у захисних масках.

У Мінську 9 травня за участі президента Білорусі Олександра Лукашенка відбувся військовий парад з нагоди 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

Читайте також:

РФ та Білорусь вперто ігнорують карантин: чому легковажність країн може зруйнувати зусилля всього світу

Як повідомляє “БЕЛТА”, участь у параді взяли понад 3 тисячі військовослужбовців і понад 150 одиниць техніки, над столицею Білорусі пролетіли понад 40 літаків і вертольотів.

“Це свято для нас священне. Трагедія білоруського народу, який виніс на плечах титанічна вантаж втрат і руйнувань найжорстокішої війни ХХ століття, незрівнянна ні з якими труднощами нинішнього дня. Навіть думка зрадити традиціям, які ось уже 75 років прославляють історію Великого Подвигу переможців, для нас неприпустима. Але в цьому шаленому, що втратив орієнтири світі знайдуться люди, які засуджують нас за місце і час проведення цього священного дійства. Хочу їм сказати по-людськи: не поспішайте робити висновки, а тим більше засуджувати нас – спадкоємців Перемоги, білорусів… Ми схиляємося перед подвигом росіян і білорусів, українців і євреїв, татар і казахів, таджиків і узбеків, киргизів і туркменів, грузин, вірмен, азербайджанців та молдован, латишів, литовців, естонців, всіх жителів Радянського Союзу, бійців руху Опору Європи, наших союзників – США, Англії та Китаю. Їх мужність, відвага і готовність померти за Батьківщину стали страшним зброєю відплати для гітлерівських катів і їхніх сателітів”, – заявив під час свого виступу на параді Олександр Лукашенко.

Він також назвав парад в умовах сучасних викликів не демонстрацією сили, а даниною пам'яті історії.

Нагадаємо, що у Білорусі, де через відсутність запроваджених заходів склалася критична ситуація із новою коронавірусною інфекцією COVID-19, вже понад 20 тисяч інфікованих.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *