Польща розглядає можливість залізничного та автобусного сполучення для перевезення заробітчан

Через карантин з Польщі повернулося 180 тисяч українців.

Польські роботодавці дуже зацікавлені в українських працівниках і можуть домовитися з перевізниками про залізничне та автобусне сполучення для заробітчан.

Читайте також:

Українці знайшли способи їхати на заробітки попри карантин: як заробітчани потрапляють до Європи

Про це в інтерв’ю Українському радіо розповів Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі, відповідаючи на питання, чи подавала Польща запит до України про чартерні авіарейси.

“До нас навпаки звернулися авіаоператори з питанням, чи ми зацікавлені в цьому. Польські роботодавці дуже зацікавлені в українських працівниках і якщо вони домовляться з перевізниками, це може таким шляхом вирішитись. Але, оскільки ми сусідні країни, я думаю, ми швидше домовимось про залізничне та автобусне сполучення”, – сказав Бартош Ціхоцкі.

Він також додав, що у зв’язку із пандемією коронавірусу до України з Польщі повернулося від 10 до 15% заробітчан, але наразі вони намагаються потрапити назад. 

Нагадаємо, 28 квітня Міністерство закордонних справ України заявило, що вважає нелогічним вивезення українських робітників на заробітки до держав-партнерів у контексті ситуації з пандемією коронавірусу в світі. 29 квітня в аеропорту “Бориспіль” заблокували виліт чартера з заробітчанами, які прямували до Лондона. 116 пасажирів багато годин чекали дозволу полетіти до Британії. І тільки майже за добу виліт дозволили. У соцмережах дії уряду назвали “поверненням на кріпацтва”.

Пізніше віцепрем’єр Пристайко заявив, що йому доручили вести перемовини з країнами, які хочуть залучити українців до сезонних робіт. Детальніше про те, чому Україна спочатку заборонила вивозити заробітчан, а потім різко передумала, – читайте у матеріалі. 

Відео

Чи чекають у Польщі на українських заробітчан після карантину

Без українців економічне зростанні Польщі було б нижчим. Це слова Матеуша Моравецького, прем'єра  Польщі. Незважаючи на пандемію, в країні перебувають понад мільйон наших співвітчизників, які і зараз переказують гроші на батьківщину. Як справи в заробітчан, які залишилися в Польщі, та чи очікують там на сезонних працівників влітку — дивіться. 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *