Україна має план “Б” на випадок провалу мирних переговорів по Донбасу, – Єрмак

Українська влада робитиме все від неї залежне для мирного врегулювання конфлікту на Донбасу до кінця року, але також має пропрацьований план «Б» на випадок провалу мирних переговорів.

Про це заявив журналістам у четвер керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, повідомляє Укрінформ.

«Можливість проведення в жовтні 2020 року місцевих виборів на окупованих територіях визначатиметься з огляду на те, чи створено для цього всі умови на початок виборчого процесу», – сказав Єрмак.

Він підкреслив, що українська влада має намір до кінця року зробити все, що від неї залежить, для врегулювання конфлікту на Донбасі, і доказом цього є інтенсифікація переговорного процесу в Мінську.

Єрмак також акцентував, що виборів «під дулами автоматів не буде». Керівник ОП підкреслив, що для початку потрібен контроль над кордоном, можливо, спільно з міжнародними інституціями, потрібна безпека і тільки вже потім вибори.

«Але ми маємо і пророблений план «Б», про який говорив Президент: що ми робимо, якщо буде так, що ми робимо, якщо буде ось так. Але ми будемо про нього детальніше говорити, коли зрозуміємо, що план “А” не працює », – сказав Єрмак.

Він не повідомив жодних деталей плану «Б», лишефазначив, що «це не стіна».

 

 

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *