Сейм Польщі підтримав голосування на виборах поштою – польські новини

Документ підтримали підтримали 236 депутатів.

Польський Сейм проголосував за схвалення законопроєкту, що дозволить провести вибори президента голосуванням поштою, пише видання TVN24.

Читайте також:

Попри карантин через коронавірус, в Польщі залишились понад мільйон українців: чи легальне їхнє перебування

Документ, який подала правляча партія “Право і справедливість”, підтримали 236 депутатів. Не підтримали законопроєкт 213 обранців, а 11 – утрималися. 

Таким чином Сейм обійшов рішення верхньої палати польського парламенту – Сенату, який напередодні відхилив зміни до виборчого законодавства.

Тепер законопроєкт направлять на підпис президенту Анджею Дуді.

Як повідомлялося, вибори повинні були відбутися 10 травня, але минулої ночі правляча коаліція домовилася про перенесення голосування, зокрема через пандемію коронавірусу. В тексті документу також йдеться про те, що рішення прийнято у зв’язку з тим, що опозиція відкинула усі пропозиції правлячої більшості щодо проведення виборів у конституційні терміни. 

Відео

Чи чекають у Польщі на українських заробітчан після карантину

Без українців економічне зростанні Польщі було б нижчим. Це слова Матеуша Моравецького, прем'єра  Польщі. Незважаючи на пандемію, в країні перебувають понад мільйон наших співвітчизників, які і зараз переказують гроші на батьківщину. Як справи в заробітчан, які залишилися в Польщі, та чи очікують там на сезонних працівників влітку — дивіться. 

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *