Через витік газу в Індії загинуло щонайменше 9 осіб, тисяч отруїлись парами

Масштабний витік газу в Індії: тисяча людей в лікарні, тисячі відчувають симптоми отруєння

Інцидент спричинив паніку серед місцевого населення

В результаті витоку газу на заводі LG Polymers в індійському штаті Андхра Прадеш, майже тисяча людей госпіталізовані, декілька тисяч повідомили про нездужання, щонайменше 9 людей загинули, серед яких і дитина. Відомо також про загибель корів і іншого худоби.

Про це повідомляє Hindustan Times.

Інцидент стався поблизу від міста Вішакхапатнам, люди непритомніли просто на вулиці. Місцева влада не може назвати точної кількості тих, хто знепритомнів у себе вдома. Попередньою причиною нещасного випадку називають те, що завод залишився без нагляду під час карантину.

Інцидент спричинив паніку серед місцевого населення. Індійська служба надзвичайних подій евакуювала майже всіх жителів трьох найближчих сіл. Населенню 20 навколишніх сіл порекомендували дихати через фільтри з мокрої тканини і не виходити на вулицю, а пожежні розпилюють водну суспензію, щоб вона зібрала на себе частки шкідливої ​​речовини.

Прем'єр-міністр країни Нарендра Моді повідомив про екстреній нараді міністерств надзвичайних ситуацій та МВС і написав в Twitter, що молиться за безпеку і здоров'я всіх, хто знаходиться в Вішакхапатнаме.

LG Polymers – фірма, що відноситься до LG Chem, індійському відділенню корейської компані LG. Завод, на якому стався витік, виробляє полістирол. Повідомляється, що в повітрі в його околицях знайшли газ, який виділяється при горінні стиролу, основної сировини для його виробництва. 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *