Коронавірус у США: майже 70% інфікованих у Нью-Йорку дотримувалися карантину

У США 74 тисяч жертв коронавірусу.

У Сполучених Штатах 74 тис. жертв коронавірусу і понад 1,26 млн інфікованих. Найкритичніша ситуація залишається в штаті Нью-Йорк, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Тамтешній очільник Ендрю Куомо вразив статистикою захворювань: близько 66% нових інфікованих дотримувалися карантину і не виходили з дому. 

У самому місті Нью-Йорк вперше в історії зачинили метро на ніч. Там будуть проводи дезінфекцію. “Я не буду здивований, якщо нічні прибирання триватимуть місяцями, оскільки цього вимагає динаміка здоров'я. Я сподіваюся, що за кілька місяців ми зможемо повернутися до цілодобового обслуговування”, – каже мер міста Білл де Блазіо. 

Першою у Європі перетнули позначку у 30 тисяч жертв у Великій Британії. Попри це,  прем'єр Борис Джонсон, який і сам перехворів на коронавірус, у напівпорожньому парламенті заявив, що в понеділок оголосить план послаблення карантину. Опозиція твердить, що зарано. “Є багато мільйонів людей, що знаходяться у відпустках. Якщо вони повернуться на роботу і якщо їхні діти повернуться до школи, їм потрібні гарантії”, – каже лідер опозиції Кір Стармер. 

Відео

Коронавірус у світі: найкритичніша ситуація з недугою – у Сполучених Штатах

95 тисяч підтверджених випадків коронавірусу за добу у світі. Такі дані оприлюднив дослідницький центр імені Джона Гопкінса. Найкритичніша ситуація із недугою – у Сполучених Штатах. Вірус забрав там життя понад 74 тисяч людей, а загалом інфікованих вже мільйон 263 тисячі. Більше про коронавірус

 

Іспанія хоча вже й послабила карантин, але не знімає надзвичайний стан. Парламент подовжив його дію ще на два тижні. “Зараз, відповідно до перебігу пандемії, єдиний шлях забезпечити поступовий перехід до нормального життя, – це надзвичайний стан”, – каже глава уряду Пето Санчез. 

Дозволила ходити у гості один до одного Бельгія: від 10 травня країна повертається до нормального життя – відкриють ще більше магазинів. Утім, людям дозволять бути у крамниці лише пів години і робити покупки самостійно.  

Відкриє ресторани для відвідувачів Німеччина. Про вихід на другий етап зняття карантину оголосила напередодні Ангела Меркель. Кірм того, в другій половині травня відновить свої матчі німецький чемпіонат з футболу.

Кореспондентка ТСН Оксана Ткаченко.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *