В ООН офіційно підтвердили, що в Лівії воюють близько тисячі російських найманців “Вагнера” – війна в Лівії

Вони підтримують лівійського генерала Халіфу Хафтара.

Експерти ООН, які досліджують дотримання міжнародних санкцій країнами світу, підтвердили перебування у Лівії від 800 до 1200 бійців російської приватної військової компанії “Вагнера”.

Відповідний звіт є у розпорядженні The Associated Press.

Російські найманці воюють на боці генерала Халіфи Хафтара і намагаються допомогти йому захопити владу в країні. Бійці “Вагнера” беруть участь в спеціальних військових операціях, зокрема обстрілюють артилерію та здійснюють авіаційні удари, працюють у снайперських групах та надають експертну допомогу у галузі електророзвідки.

“Їхнє розгортання подіяло як ефективний примножувач сили” для військ Хафтара, зазначають експерти.

ТСН.ua

За даними звіту, Росія вербувала сирійських бойовиків для участі у війні в Сирії, зокрема у передмісті Дамаска Думі, а також через Сирійську національну молодіжну партію в Ас-Сувейді. Бійцям пропонували зарплату від 800 до 1500 доларів.

Читайте також:

Пов'язана з Кремлем ПВК "Вагнер" вербує сирійців для участі у війні на території Лівії – Bild

“Із джерел підраховано, що кількість сирійських іноземних бойовиків, які підтримують операції Хафтара, становить менше 2000”, – йдеться у звіті.

Зазначається, що достеменно ООН відомо про перебування в Лівії 122 найманців “Вагнера”, зокрема 39 із спеціальної снайперської групи та ще 83 із 1-ї роти розвідки.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2019 року президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган стверджував, що в Лівії перебувають 2000 бійців російської приватної військової компанії “Вагнер”. На цю заяву президент РФ Володимир Путін відповів, що, мовляв, їхня наявність там не означає, що вони офіційно представляють інтереси Російської Федерації.

Відео

Лівія звинувачує російських найманців "Вагнера" у використанні хімічної зброї

Російських найманців пандемія не спиняє. Лівія звинувачує так званих бійців армії "Вагнера" у використанні хімічної зброї. Турецька агенція "Анадолу" з посиланням на міністра внутрішніх справ Лівії з повідомляє – сили Кремля застосували нервовий реагент у Триполі проти проурядових сил.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *