Уперше в історії: метро у Нью-Йорку через коронавірус припинить працювати вночі – новини світу

Потяги не курсуватимуть до п'ятої години ранку.

Метро у Нью-Йорку через пандемію коронавірусу COVID-19 змінює роботу і вперше в історії не працюватиме цілодобово. Від 6 травня в нічні години у підземці будуть проводити ретельне прибирання і дезінфекцію. Це дозволить запобігти поширенню коронавірусу і захистити як працівників підземки, так і пасажирів.

Про це повідомляє Spectrum News NY1.

Зокрема, рух потягів буде зупинено щодня від 01:00 ночі до 05:00 ранку. У цей період 472 станції станції метро будуть працювати тільки на вихід. На них додатково працюватимуть тисячі поліцейських, які будуть стежити, щоб вагони були порожніми. 

Наразі невідомо, скільки триватимуть такі обмеження. Новий розклад може діяти від шести до 12 місяців. За словами губернатора Нью-Йорку Ендрю Куомо, звична робота метрополітену відновиться лише після того, коли ситуація з пандеміє стабілізується. 

“Спочатку ви скажіть мені, коли закінчиться глобальна пандемія, і тоді я скажу вам, коли відновиться 24-годинна робота метро”, – сказав він одному з журналістів на брифігу.

Читайте також:

"Її вбила робота": у США лікарка з Нью-Йорку скоїла самогубство через коронавірус

Щоб компенсувати пасажирам можливість користуватися нічним метро, ​на маршрут вийде 300 додаткових автобусів, які зможуть перевезти понад 10 тисяч пасажирів, які користовалися підземкою в нічні години. 

Водночас, як повідомляє CNN, на період кризи, пов'язаної з коронавірусом, кількість пасажирів у метро скоротилася на 90%.

До цього метро Нью-Йорку закривалося тричі, але на це впливала негода: у 2011 році через ураган “Ірен”; у 2012 році, коли вирував урагану “Сенді” та під час сніжної бурі у 2015 році.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *