Глава УГКЦ приймав онлайн-вітання з 50-річчям від владик з цілого світу

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав у день свого 50-ліття через ZOOM приймав привітання від членів Синоду УГКЦ з різних куточків земної кулі.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

“Ми цілий день за вас молимося в різних куточках світу, – сказав єпископ до ювіляра. – Хочу підкреслити одну річ: вас Господь дуже любить, неймовірно любить. Кожен з нас мав сьогодні нагоду призадуматися над вашим життям, над народженням цього хлопця зі Стрия… Ця ваша дорога священичого покликання і пригоди в Аргентині, ваше блискуче отримання трьох дипломів і п’ять років в Римі… Роки служіння у семінарії, ваше викладання… По сьогоднішній день студенти, які стали дорослими, вас пам’ятають як взірцевого богослова, який доступно, радісно, переконливо слово про Бога доносив до людей. Я вже не кажу про патріаршество, в якому є і революція, і ріст. Є Майдани, пандемія, війна, а також і багато радості і великого життя. Ми дякуємо Богові за ваше життя, ваше Блаженство”, – привітав владика Борис Ґудзяк, Митрополит Філадельфійський.

Владика Гліб Лончина привітав ювіляра, знаходячись у столиці Франції: “Вітаємо вас і молимося за вас, аби Господь допоміг вам нести тягарі вашого служіння. Бажаємо, аби ви завжди мали духовні успіхи. Ми любимо вас”.

Владика Ігор Возьняк, Митрополит Львівський, привітав Глава УГКЦ зі Львові від імені всіх владик з України. Побажав мудрості, здоров’я та подякував за служіння людям та Церкві.

Також свої привітання ювіляру висловили митрополити Василь Семенюк з Тернополя, Володимир Війтишин з Івано-Франківська, Євген Попович з Перемишля (Польща), Володимир Ковбич з Куритиби (Бразилія) та Лаврентій Гуцуляк з Вінніпегу (Канада).

Блаженніший Святослав подякував усім за привітання і побажав, аби всі разом мали можливість зібратися, коли окови адові коронавірусу впадуть.

Усі синхронно онлайн заспівали «Христос воскрес».

 

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *