COVID-19 не виправдовує наступу на права людини, демократію та верховенство права, – ЄС

Європейський Союз вважає неприпустимим використовувати пандемію коронавірусу як привід для наступу на права людини, демократію та верховенство права.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, опираючись на заяву від імені високого представника із закордонних справ і політики ЄС Жозепа Борреля.

“Пандемія коронавірусу, – йдеться в заяві, – не має використовуватися як привід для обмеження демократичного і громадянського простору, верховенства права і міжнародних зобов’язань, для обмеження свободи вираження думок, свободи преси, доступу до інформації в інтернеті й поза ним”.

Позиція ЄС полягає в тому, що не можна обмежувати діяльність правозахисників, журналістів, організацій громадянського суспільства, а цифрові технології, які допомагають стримати пандемію, можна застосовувати лише за повного дотримання прав людини, включаючи недоторканність приватного життя.

“Ми зобов’язуємося забезпечити, щоб наша відповідь (на пандемію) захищала гідність і права всіх людей без будь-якої дискримінації, і закликаємо всі уряди в усьому світі чинити так само”, – наголошується в заяві ЄС.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *